Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaký konferenční stolek vybrat, aby pasoval k sedací soupravě?

PR článek

Naprostou dominantou obývacího pokoje bývá sedací souprava. Trávíme na ní značnou část svého volného času, a tak by se dalo říci, že je samotným srdcem této místnosti. Ovšem kromě výběru pohovky byste se měli zaměřit také na to, abyste zvolili vhodný konferenční stolek, který se k pohovce bude hodit.

Najděte správnou výšku

Aby byla zachována praktičnost konferenčního stolku, je třeba vybrat vhodnou výšku. Primárně totiž tento stolek slouží k odkládání různých věcí, takže je důležité, aby byl při ruce. Při rozhodování byste měli brát v potaz výšku a hloubku vaší pohovky. Pokud chcete konkrétní doporučení, nejlepší výškou stolku bývá taková, která se rovná výšce kolen těch, kteří sedí na pohovce. Ovšem zvážit musíte všechny aspekty. Některé sedací soupravy jsou totiž hlubší, a tak se z nich hůře zvedá. Vždy si proto snažte představit, jak se vám bude ke konferenčnímu stolku z pohovky natahovat.

Dostatečná plocha

V obývacích pokojích se můžeme setkat s různě velikými konferenčními stolky. Rozměry odkládací plochy volte podle toho, k čemu chcete stolek využívat. Mnohdy slouží hlavně k odkládání drobností, jakými jsou ovladače, brýle, občerstvení a podobně. Doporučuje se proto držet se maximální velikosti kolem 75 centimetrů. Pokud však máte dostatek místa, můžete volit i větší konferenční stolek. vždy však dbejte na to, aby zbytečně nezavazel. Mezi pohovkou a stolkem by měl být dostatek místa pro pohodlné chození, to platí pro celé okolí stolku.

Libovolný design

Konferenční stolek by měl být stylovým prvkem ve vašem obývacím pokoji. Proto je třeba zamyslet se nad výběrem vhodného materiálu a designu. Nabízí se mnoho stylů, ať už hledáte luxus, něco moderního, klasiku, anebo třeba i retro styl. Vždy byste se však měli přizpůsobit stylu ostatního nábytku a sedací soupravy. Jen díky tomu vytvoříte příjemné prostředí pro odpočinek, ve kterém vás nic nebude rušit.

  • Jestliže hledáte něco moderního, volte sklo. To je nadčasové a skvěle se doplní s dalšími materiály, jako je třeba kůže na pohovce. Myslete však na to, že to rozhodně není praktický materiál pro rodiny s dětmi. Skleněný konferenční stolek tedy volte pouze v případě, že je pro vás hlavní to, jak obývák vypadá.
  • Dřevěné stolky s dýhou jsou nesmrtelnou klasikou, která je velmi praktická. Tyto stolky totiž seženete v různě barevném provedení a sladíte je s čímkoliv. Jejich údržba je navíc jednoduchá.
  • Kov a plast se v posledních letech také stávají oblíbenými materiály, nabízí minimalismus a netradiční styl. Zakomponovat je do interiéru však nebývá snadné.

Kulatý, nebo hranatý?

Důležitou otázkou při výběru je, zda vybrat hranatý, nebo kulatý  konferenční stolek. I zde je dobré řídit se vzhledem sedačky. Možným řešením je sladit tvary – k hranaté sedačce dát hranatý stolek, zatímco k oblé sedačce zvolit stolek kulatý. Případně však můžete vytvořit zajímavý kontrast, pokud oblou pohovku zvýrazníte stolkem s ostrými hranami.

Ovšem kromě designu vám při rozhodování může pomoci také fakt, jestli máte malé děti. Ty totiž chvilku neposedí, a tak může být nepraktické přidat do interiéru další nábytek s ostrými rohy. Jestliže je vám tedy přednější bezpečnost, vybírejte ze stabilních kulatých stolků. Druhou možností je pořídit si chrániče hran, díky kterým si můžete vybrat libovolný konferenční stolek a zároveň se nebudete muset bát o bezpečnost dětí.

Sladit pohovku s konferenčním stolkem dá zabrat, ovšem vyplatí se dát si při výběru záležet. Jestliže totiž sjednotíte design veškerého nábytku, místnost se rázem stane útulnější. Na pohovce by vám neměla chybět také deka a polštářky, díky kterým si uděláte pohodlí při odpočinku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sedací souprava, obývací pokoj, design

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaký konferenční stolek vybrat, aby pasoval k sedací soupravě?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.