Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Průzkum kolik Čechů je nevěrných, kolik je sexuálních pracovnic v ČR?

PR článek

Je to nejhorší noční můra každé ženy - zjištění, že jejich manžel/přítel má poměr. I když je pravda, že obě pohlaví podvádějí, ale téměř každá studie o mimomanželských aférách ukazuje, že jsou to právě muži, kteří častěji ulehnou s cizí ženou. Nevěra je bohužel častým jevem manželských párů a i muži, kteří pevně věří, že by svou partnerku nikdy nepodvedli, se stále mohou ocitnout v ožehavých situacích, ať už jde o citový románek s kolegyní nebo o sex na jednu noc.

Muži, kteří jsou přistiženi při podvádění, se často snaží své chování minimalizovat, racionalizovat a ospravedlňovat milionem výmluv, ale nakonec je podvádění volbou. Rozhodnutí podvádět může být řízeno více faktory, z nichž žádný není omluvou.

Jaké procento Čechů a Češek podvádí?

Výzkumy nám říkají, že v průměru je asi 37 % Čechů a Češek přiznalo, že svého partnera podvedli. Odhady potom tvrdí, že 20 % mužů bylo nevěrných své manželce ve srovnání se 17 % žen. Samozřejmě, že jediný dostupný výzkum pochází z průzkumů, takže číslo může být o něco vyšší - ale většina průzkumů a studií toto zjištění podporuje.

Abychom pochopili, proč jeden z pěti ženatých mužů podvádí, je důležité vzít v úvahu rozdíly mezi pohlavími v postojích k podvádění. Ve výše zmíněné studii muži méně často vnímali mimomanželský sex, jako špatnou věc, spíše k nevěře měli jiný přístup a někdy jí nehledávali problematickou vůbec. To naznačuje, že nejen muži podvádějí více než ženy, ale že jsou také pružnější ve svém postoji k mimomanželskému sexu – alespoň když jsou to oni, kdo se dopouští nevěry.

V jakém věku ženatí muži nejčastěji podvádějí?

Studie odhalila překvapivé údaje o tom, kdy ženatí muži s největší pravděpodobností začnou podváděním. Před třicítkou je počet vdaných mužů a žen, kteří podvádějí, přibližně stejný (10 % oproti 11 %). S přibývajícím věkem je však pravděpodobnější, že muži zatoulají za holkou na sex a že je z čeho vybírat. Holek na sex je v České republice mezi 13 – 15 000! Ale muži mohou ulítnout i se svojí kolegyní nebo někým náhodným. Míra nevěry mezi muži ve věku 70 let je nejvyšší, a to 26 % a zůstává vysoká u mužů ve věku 80 let a starších, protože 24 % mužů přiznává, že jsou vinni nevěrou.

Jak časté je podvádění v manželství?

Asi 15–20 % manželství zažívá nevěru. Studie z roku 2020, zjistila, že přibližně 26 % respondentů zažilo ve svém manželství nevěru - 23 % emocionální, 21 % fyzické a 55 % zažilo emocionální i fyzickou nevěru.

Chcete se také zúčastnit výzkumu?

Web Dobryprivat.cz provádí průzkum na téma orální a anální sex, tak jak ho prožívají Češi a Češky. Zapojte se také a sledujte s jakými výsledky web přijde! Čeká tam na vás mnoho zajímavých otázek!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nevěra, sex, Česko, manželství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průzkum kolik Čechů je nevěrných, kolik je sexuálních pracovnic v ČR?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.