Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hysteroskopie se provádí ambulantně, bez nutnosti hospitalizace

PR článek

Reprodukční zdraví, silná menstruace nebo podezření na nádorové změny. To všechno jsou důvody, kvůli kterým vám lékař může doporučit hysteroskopii, díky níž může „pod lupou“ zkontrolovat, co všechno uvnitř dutiny děložní děje.

Krátký zákrok bez nutnosti hospitalizace

Ačkoliv samotný název v mnoha ženách vyvolává paniku, ve skutečnosti se jedná o šetrný proces, během něhož vám lékař přes pochvu a děložní čípek zavede velmi jemně tzv. hysteroskop, což je asi 30 cm dlouhá trubička se světlem a kamerou. Hysteroskop gynekologům slouží nejen k prohlédnutí děložního hrdla a děložní dutiny, ale také k odebrání vzorku tkáně či drobným operačním zákrokům.

Včasná diagnostika i pomocný nástroj v IVF léčbě

Důvodů k ambulantní hysteroskopii je mnoho - od příliš bolestivé menstruace přes abnormální nález až po léčbu neplodnosti. Doporučována bývá také pacientkám po (opakovaném) potratu, ženám krvácejícím po menopauze nebo při podezření na nádorové změny. V rámci IVF léčby pak hysteroskopie reprodukčním specialistům pomáhá zkontrolovat, zda je vaše děloha dostatečně zdravá, aby se v ní mohli embryo zachytit a růst.

Na co se připravit?

Hysteroskopii provádí gynekolog, a to buď v ambulanci (což vám umožní jít po zákroku domů) nebo v nemocničním zařízení (dnes již není nutné). V obou případech ale rozhodně platí, že díky anestetikům a pokročilým technologiím není důvod k obavám z bolesti a dalších komplikací. Výsledky vám lékař sdělí již v den zákroku, v případě odebrání tkáně jsou výsledky do týdne.

Ohodnoť článek

Štítky lékař, léčba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hysteroskopie se provádí ambulantně, bez nutnosti hospitalizace  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.