Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VOLBY 2021: Predikce ukazuje na těsné vítězství ANO před SPOLU

Volby do Sněmovny podle predikce televize CNN Prima News a serveru iROZHLAS vyhraje hnutí ANO těsně před koalicí Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09). Po sečtení 20 až 25 procent odevzdaných hlasů z jejich predikcí vyplynulo, že ANO bude mít 27,8 procenta hlasů a Spolu 26,4 procenta. Třetí bude koalice Pirátů se STAN. Zda se do Sněmovny dostane ČSSD, není jisté. Strana je v predikcích těsně pod pěti procenty hlasů. Komunisté podle nich dostanou kolem čtyř procent hlasů.

Podle predikce, kterou pro CNN Prima News vypočetly agentury STEM/MARK a STEM, vyjdou Piráti a STAN z voleb s 15 procenty hlasů. Deset procent získá hnutí SPD. Vzhledem k jisté odchylce nelze podle televize nyní říci, zda se do Sněmovny dostanou sociální demokraté. Predikce po pětině sečtených hlasů jim přisoudila volební výsledek 4,99 procenta. Přísaha bývalého policisty Róberta Šlachty by měla získat 4,7 procenta hlasů a KSČM 3,93 procenta.

Stejné pořadí stran ve volbách ukázala i predikce, kterou zveřejnil po zhruba čtvrtině sečtených hlasů server iROZHLAS a která vznikla ve spolupráci s Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy. Podle ní Piráti se STAN budou mít ve volbách 14,87 procenta. Do Sněmovny se podle serveru dostane i SPD s 10,06 procenta. Pod pěti procenty podle predikce skončí ČSSD, bude mít 4,96 pct, a Přísaha s 4,7 procenta hlasů. Komunisté podle predikce iROZHLASU získají 3,95 procenta hlasů.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Faltus

Štítky ČR, volby, sněmovna, průzkum, ANO 2011, poslanecká sněmovna, ČSSD, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, ODS, TOP 09, KDU-ČSL, CNN Prima News, iRozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Predikce ukazuje na těsné vítězství ANO před SPOLU  |  Volby  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.