Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VOLBY 2021: Volební místnosti se uzavřely. Začalo sčítání hlasů

Je rozhodnuto. Volební místnosti se úderem sobotní druhé hodiny odpolední uzavřely a v následujících hodinách budou volební komise sčítat odevzdané hlasy. Ve volbách do Sněmovny hlasovalo do dnešních 11:00 často více než 50 procent oprávněných voličů, někde se účast dostala k 70 procentům. Některé okrsky třeba v Karlových Varech hlásí již nyní větší zájem než v minulých volbách před čtyřmi lety.

VOLBY 2021: Známe předběžné výsledky voleb, tvrdí Volný blok. Nikdo je nezná, oponuje statistický úřad

Máme k dispozici předběžné výsledky voleb, tvrdí kandidáti za Volný blok. Jejich příspěvek se nyní šíří po sociálních sítích. Výsledky podle svého tvrzení získali za základě algoritmu na vyhledávání klíčových slov na Facebooku a Twitteru. Na...

Ve sněmovních volbách před čtyřmi roky odevzdalo hlas téměř 61 procent oprávněných voličů. Bylo to více než v roce 2013, ale zároveň třetí nejnižší účast od vzniku České republiky. Nejmenší byl zájem o sněmovní volby v roce 2002, kdy k urnám přišlo 58 procent voličů. Naopak zatím nejvyšší volební účast byla hned v prvních sněmovních volbách po vzniku ČR, poslance si v roce 1996 přišlo vybrat více než 76 procent voličů.

Už během pátku odvolila také většina lídrů i prezident. Premiér, který vede kandidátku hnutí ANO v Ústeckém kraji, odevzdal svůj hlas na městském úřadu v Lovosicích. Novinářům následně řekl, že považuje letošní volby za nejdůležitější v historii České republiky. Zopakoval, že kandiduje naposled. „Do neklidného období potřebujeme stabilitu. Neměli bychom teď měnit vládu, aby se pětikoalice dohadovala, kdo bude jaký ministr,“ řekl Babiš.

VOLBY 2021: Moje paní mohla žít. Na premiéra čekala před volební místností obrazovka upozorňující na chyby vlády

Svůj hlas do volební urny dnes odpoledne vhodil také premiér Andrej Babiš (ANO). Před volební místností na městském úřadu v Lovosicích na něho čekali nejen jeho podporovatelé. Aktivita Neschopnost zabíjí na místo vyrazila s automobilem s...

Před volební místností na městském úřadu v Lovosicích na něho čekali nejen jeho podporovatelé. Aktivita Neschopnost zabíjí na místo vyrazila s automobilem s velkoplošnou obrazovkou, na které aktivisté promítali video konfrontující premiéra s pochybeními během koronvirové pandemie.

Naopak Miloš Zeman včera odvolil v Lánech, kam za ním přijela volení komise. Podle předsedy komise Ivana Salače prezident komunikoval a působil na komisaře dobře. Odevzdání hlasu potvrdil na twitteru i mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Zveřejnil i tři fotografie prezidenta, jak sedí za stolem u volební urny. Hrad na doporučení lékařů dnes zrušil Zemanovu účast v nedělní povolební debatě na CNN Prima News. Ovčáček nevyloučil ani odložení avizované nedělní schůzky s Babišem.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa | Zdroj ČSÚ

Štítky volby, poslanecká sněmovna, hlasování, volební místnost, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, Karlovy Vary, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Jiří Ovčáček, ANO 2011, Lovosice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Volební místnosti se uzavřely. Začalo sčítání hlasů  |  Volby  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.