Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Doručování zboží napříč Českou republikou má svá specifika, liší se v rámci krajů i měst

PR článek, aktualizováno 3. května 2024, 10:21

Praha 3. května 2024 (PROTEXT) - Společnost Bevy.city, která zajišťuje rozvoz zásilek pro desítky firem v rámci České republiky, a zároveň pomáhá vykrývat logistické špičky pro největší hráče na trhu, shrnuje své poznatky z doručování napříč republikou. Největší zájem o doručení zboží na adresu je v centrech velkých měst, váhavě se k doručování staví v Karlových Varech, Ústí, ale například i Českých Budějovicích nebo Plzni.

Online nákupy a jejich následné doručení domů nebo do kanceláře je trendem již několik posledních let, navíc akcelerovaným během období pandemie koronaviru. Stále však existují oblasti, kde je nárůst tzv. last-mile delivery, tedy doručování zboží koncovým zákazníkům, velmi pomalý. Jedná se typicky o pohraniční oblasti sousedící s Německem, především Ústecký a Karlovarský kraj. Je to dáno jednak slabší kupní sílou v oblasti, ale i dostupností oblíbených německých obchodů a konzervativnější mentalitou. "Vedle očekávaných výsledků nás některá města, kde jsme v rámci rozšiřování do regionů začali působit, velmi překvapila. Příkladem jsou České Budějovice, kde by vzhledem k počtu obyvatel i jejich ekonomickému rozvrstvení kupní síla být měla, ale zájem o rozvozy není příliš velký. Podobně konzervativní, co se týče nárůstu doručování, je i Plzeň, přestože vysoké procento místních obyvatel dojíždí za prací do Prahy," vysvětluje Ladislav Janckulík, zakladatel logistického start-upu Bevy.city.

Mezi nejprogresivnější oblasti, co se týče obliby doručování, pak patří hlavní město Praha, dále Brno, ale i Ostrava, a z méně očividných měst také Liberec a okolí, kde je dvakrát více objednávek než ve výše zmíněné Plzni.

"Největší koncentrace lidí, kteří využívají doručování zboží a potravin, je v centrech měst. Velký potenciál ale vidíme i v přilehlých vesnicích, kam se z měst stěhují movitější klienti. Během posledního čtvrt roku jsme už dvakrát rozšířili rozvozové zóny, konkrétně kolem Prahy, Brna, Plzně a Zlína. Chceme tak produkty našich obchodních partnerů zpřístupnit většímu počtu potenciálních zákazníků," doplňuje Ladislav Janckulík, z logistického start-upu Bevy.city.

O společnosti Bevy.city

Bevy.city je unikátním českým start-upem v oblasti logistiky a souvisejících technologií. Je jedinou doručovací společností na českém trhu, která využívá k dopravě zásilek v krajských městech pouze elektromobily. Specializuje se na B2B zákazníky, kterým flexibilně pomáhá navýšit kapacitu při doručovacích špičkách. Bevy.city funguje v současné době v Praze a dalších krajských městech a mezi její zákazníky patří například Rohlík.cz, Zásilkovna, foodora, Scuk, Liftago, NutritionPro, Yes Krabičky nebo Sfood.

Zdroj: Bevy.city

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doručování zboží napříč Českou republikou má svá specifika, liší se v rámci krajů i měst  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.