Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstava v Čcheng-tu dláždí cestu mezinárodnímu obchodu

PR článek, aktualizováno 30. dubna 2024, 11:59

Čcheng-tu (Čína) 30. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - V pátek odstartovala Mezinárodní zahradnická výstava 2024 v Čcheng-tu (The International Horticultural Exhibition 2024 Chengdu), která přilákala stovky vystavovatelů z více než 30 zemí.

Před zahájením akce uspořádalo Centrum pro otevírání a mezinárodní spolupráci v Čcheng-tu (Chengdu Opening-up and International Cooperation Center) několik seminářů pro místní podniky a delegace ze zahraničních měst, která mají s Čcheng-tu přátelské vztahy. Skupina z Lublaně, hlavního města Slovinska a partnerského města Čcheng-tu, se tak ve čtvrtek setkala s místními podniky zaměřenými na ekologii a ochranu životního prostředí.

„Za pozvání na tuto schůzku jsme Centru velmi vděční," uvedl ředitel oddělení investic a rozvoje Zeng Xi ze společnosti Chengdu Environment and Investment Urban Management Service, která je stoprocentní dceřinou společností Chengdu Environment Group.

„Naše skupina našla se zástupci Lublaně řadu společných témat, jako jsou například obnovitelné zdroje, ochrana životního prostředí a nová fotovoltaická energetika," konstatoval Zeng s tím, že doufá v navázání efektivního komunikačního kanálu mezi oběma stranami pro budoucí spolupráci.

Místostarosta Lublaně Dejan Crnek k tomu uvedl: „Plánujeme spolupráci s Čcheng-tu v oblasti udržitelné dopravy. Jak známo, toto město disponuje vyspělým sektorem výroby vozidel na vodíkový pohon a baterií, a my doufáme, že tyto technologie přineseme pro zvýšení efektivity městského provozu také k nám. Po svém návratu doporučím podniky v Čcheng-tu příslušným oddělením a věřím, že příležitosti ke spolupráci na sebe nenechají čekat."

Ve čtvrtek navštívili centrum také zástupci města Fergana v Uzbekistánu, kteří se setkali s místními podniky z oblasti obchodu, ekonomiky, průmyslu a kulturní turistiky. Mezi účastníky z Čcheng-tu nechyběla ani společnost Gioneco, která se zabývá vývojem digitálních městských platforem a která již v Uzbekistánu realizovala své projekty.

„Na naše projekty v Uzbekistánu se připravujeme od roku 2022 a expandovali jsme také do Fergany," uvedl Liu Yong, ředitel oddělení marketingového rozvoje společnosti Gioneco. „Díky podpoře centra bychom měli mít v blízké budoucnosti přístup i k dalším mezinárodním zdrojům. Současně se chystáme pozvat do Čcheng-tu naše obchodní přátele z Uzbekistánu a pomoci tak místním podnikům proniknout na mezinárodní trh a podpořit bilaterální obchod."

Azimjon Yuldashev, vedoucí oddělení Obchodní a průmyslové komory Uzbekistánu ve Ferganské oblasti, vyslovil své uznání podnikatelskému prostředí v Čcheng-tu a vyjádřil naději, že centrum vybuduje platformu pro spolupráci, která umožní více čínským společnostem rozvoj v Uzbekistánu a uzbeckým firmám usnadní vstup do Číny.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2399373/Representatives_Ljubljana_capital_Slovenia_a_twin_city_Chengdu_meet_local.jpg 

KONTAKT: Xu Li, 756858188@qq.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava v Čcheng-tu dláždí cestu mezinárodnímu obchodu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.