Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Živě: Setkání Václava Klause s médii a výstup na Blaník

PR článek

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus vystoupí v pondělí 29. dubna 2024 v pražském Presscentru ČTK (Opletalova 5, Praha 1) na tiskové konferenci u příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie, které si připomeneme o dva dny později. V této souvislosti rovněž v úterý 30. dubna 2024 v 15:00 zopakuje svůj výstup na mytickou horu Blaník, kde před 20 lety strávil půlnoční moment vstupu ČR do EU.

Přenos začne ve 13:30.

Václav Klaus, který byl v okamžiku vstupu ČR do EU ve funkci prezidenta republiky, se k problematice evropské integrace a dalšího směřování EU vyjadřuje dlouhodobě. Publikoval na toto téma množství knih, článků a rozhovorů. Součástí pondělní tiskové konference proto bude rovněž prezentace nové knihy vybraných textů pod názvem 30 let polemiky o Evropě.

Prosíme zástupce médií, kteří by rádi využili možnosti získat obsáhlejší vyjádření prezidenta Václava Klause v předstihu před 20. výročím vstupu ČR do EU, aby se z organizačních důvodů dostavili v cca 15 minutovém předstihu a aby zároveň svoji přítomnost ohlásili na email: petr.macinka@institutvk.cz

Výstup na Blaník

U příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie si vás dovolujeme pozvat na setkání, které proběhne v úterý 30. dubna 2024 od 15:00 hodin pod českou mytickou horou Blaník (v katastru městyse Louňovice pod Blaníkem na Benešovsku).

Horu Blaník si před 20 lety, v předvečer vstupu ČR do EU, zvolil prezident Václav Klaus jako symbolické místo, kde chtěl se svým doprovodem strávit poslední minuty života České republiky mimo struktury EU. Půlnoční výstup na Blaník tehdy rezonoval napříč médii a společností. Zatímco tehdejší premiér Vladimír Špidla hovořil o vysoké efektivnosti EU a o nové budoucnosti, prezident Václav Klaus vyzval ke svornosti a varoval před "nepřiměřeným očekáváním, po němž může následovat deziluze.“ Připomněl také, že "vůči našim předchůdcům jsme povinni zajistit pokračování české státnosti“.

Domníváme se, že po dvaceti letech v Evropské unii je na místě setkání pod horou Blaník zopakovat.

Program:

 

15:00 příjezd účastníků na parkoviště Pod Velkým Blaníkem (v blízkosti obce Louňovice pod Blaníkem)

 

cca 15:30 vystoupení Václava Klause (pod horou Blaník, na začátku naučné stezky S rytířem na Blaník)

 

cca 16:00 procházka na vrchol Blaníku a symbolické setkání u Rozhledny

 

cca 18:00 ukončení akce

 

Výstup na vrchol Velkého Blaníku trvá cca 25-35 minut dle tempa a zvolené trasy. Náročnější stezka, která vyžaduje lepší fyzickou kondici, má délku 1100m, mírnější trasa je o cca 800m delší. Všem, kteří se výšlapu na vrchol Blaníku hodlají zúčastnit, doporučujeme přizpůsobit oděv a obuv.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živě: Setkání Václava Klause s médii a výstup na Blaník  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.