Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

LIKO-S ozelení Evropu. Česká rodinná firma získala patent na výrobu živých stěn

PR článek, aktualizováno 25. dubna 2024, 13:25

Slavkov u Brna 25. dubna 2024 (PROTEXT) - Společnost LIKO-S se stává vlastníkem patentu systému PlantBox pro vertikální zahrady a živé stěny. Česká rodinná firma uzavřela dohodu s britskou společností Growing Revolution, od které zakoupila práva pro celou Evropu. Koupě patentu a investice do dalšího rozvoje v Evropě vyjde společnost na desítky milionů korun.

Výroba sytému, ze kterého se staví živé stěny a vertikální zahrady, se tímto přesouvá do České republiky. „Tato investice znamená významné rozšíření našeho portfolia i obchodního modelu. Díky vlastní výrobě můžeme zelené stěny udělat významně dostupnější a nabídnout je jak firmám, tak i koncovému zákazníkovi. S naším řešením pro zelené stěny plánujeme navíc postupně expandovat, a to nejen do sousedních zemí, ale například i do Francie nebo Španělska“ řekl Jan Musil, předseda představenstva LIKO-S, a.s.

Výhradní partnerství s britským vynálezcem systému PlantBox představuje pro LIKO-S důležitý krok v rámci dlouhodobé strategie zaměřené na inovace, udržitelnost a posílení exportu. „Zeleným stěnám se věnujeme od roku 2007 a za vývojem produktu stojí spousta práce. Jsem moc rád, že díky společnosti LIKO-S dojde k jeho výraznému rozšíření po Evropě. Po dlouholeté spolupráci jsme učinili krok, který přispěje k mému snu o udržitelném a zdravém prostředí” sdělil Richard Sabin, výkonný ředitel společnosti Growing Revolution, která PlantBox vyvinula.

Do výroby systému PlantBox a expanze na evropský trh plánuje LIKO-S investovat desítky milionů. Společnost tím značně posílí svou pozici a uspokojí rostoucí poptávku po ekologických řešeních v oblasti zeleného designu. „Věříme, že tímto otevřeme nové možnosti pro naše zákazníky a pomůžeme tím vytvářet lepší budovy pro lidi a přírodu. Systém Plantbox máme odzkoušený řadu let a přesvědčila nás jeho efektivita a vliv na kvalitu prostředí. Chceme se také dál zabývat jeho inovací, například ho propojit s nejmodernějšími technologiemi, nebo vytvářet nová designová řešení” dodal Musil.

Největší výhoda inovativního systému PlantBox spočívá v samo-zavlažovací schopnosti, která výrazně usnadňuje následnou péči o rostliny. Vyrábí se ze 100% recyklátu a dá se z něj vytvořit malá zahrádka i rozsáhlá živá stěna. Vertikální orientace navíc umožňuje ozelenění urbanizovaných míst. “Živé stěny vytvářejí místo pro zeleň ve městech a zastavěných oblastech, kde pro ni standardně nezbývá moc místa. V příštích pěti letech plánujeme vyrobit a prodat do Evropy takové množství systému PlantBox, které poskytne prostor pro zhruba dva miliony rostlin” přiblížil Musil.

O společnosti

LIKO-S je česká rodinná firma s dlouholetou tradicí v oblasti vývoje a výroby modulárních stavebních systémů a průkopníkem v oblasti zeleného stavění. Společnost získala díky svému inovativnímu přístupu, firemní kultuře a lásce k řemeslu řadu ocenění. S více než 250 zaměstnanci, pěti pobočkami a exportním zastoupením v desítkách zemí po celém světě se LIKO-S zaměřuje na výrobu prémiových stavebních systémů s cílem vytvářet lepší budovy pro lidi a přírodu.

KONTAKT:

Kamila Hard

Marketingová specialistka

LIKO-S, a.s. 

e-mail: kamila.hard@liko-s.cz

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LIKO-S ozelení Evropu. Česká rodinná firma získala patent na výrobu živých stěn  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.