Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hannoverský veletrh 2024: Společnost Shanghai Electric představí pokročilá průmyslová řešení s integrovaným řešením pro energetická zařízení

PR článek, aktualizováno 24. dubna 2024, 11:15

Hannover (Německo) 24. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po celých pěti letech se společnost Shanghai Electric (dále jen "společnost") (SEHK:2727, SSE:601727) vrací na hannoverský veletrh, přední průmyslový veletrh světa, a přináší evropským i mimoevropským průmyslovým partnerům inovativní řešení pro průmyslová zařízení a také jedinečná řešení pro energetická zařízení. Na této pětidenní akci bude Shanghai Electric vystavovat v hale 12 na stánku D66 hannoverského výstaviště. Vystaví tam na odiv svou schopnost pohánět energetickou transformaci a automatizaci v průmyslu v duchu motta "Vneste energii do své průmyslové automatizace".

Návštěvníci se budou moci seznámit s nejnovějšími technologickými řešeními a úspěchy společnosti v mnoha oblastech: od špičkových energetických systémů po bezuhlíkové průmyslové parky, inteligentní výrobní linky a efektivní průmyslové pohony.

Inovace v popředí zájmu: Společnost Shanghai Electric přináší rovněž průkopnická inteligentní energetická řešení pro globální udržitelný rozvoj.

Společnost představuje svá osvědčená řešení pro udržitelnou energetiku, k nimž patří:

• Mořská větrná turbína 16MW+: Větrné turbíny o výkonu 16 MW+, které plují po moři, se díky spojení s platformou Poseidon ve srovnání s pevnými větrnými turbínami na moři vyznačují více než 40 klíčovými vylepšeními technologie přizpůsobivosti. Tyto úspěchy zajišťují spolehlivý výkon ve složitém prostředí a přinášejí zásadní výhody v oblasti spolehlivosti, inteligentní údržby a modulární škálovatelnosti.

• Integrované fotovoltaické řešení: Společnost představuje sadu řešení pro integraci fotovoltaiky, která se uplatní v různých situacích včetně kombinované výroby elektřiny z fotovoltaiky a solární tepelné energie, skladování solární tepelné energie, odsolování na solární pohon a energeticky úsporného solárního tepelného vytápění, to vše s veškerým potřebným vybavením a řešeními. Její jedinečná 950 MW hybridní fotovoltaická elektrárna v Dubaji zahrnuje ve svém zkušebním režimu 100 MW věž pro koncentrovanou solární energii („CSP"), tři 200 MW parabolické žlabové CSP elektrárny a 250 MW fotovoltaického výkonu.

• Rozmanitá řešení pro ukládání energie: Dodávání komplexních řešení různých forem ukládání energie, jako jsou setrvačníky, lithiové baterie či technologie průtokových baterií, na mezinárodní trhy. Díky proaktivnímu přístupu v mnoha ohledech je společnost schopna nabídnout komplexní služby pro různé vynikající možnosti skladování a integrovaná zařízení a služby pro kompenzaci reaktivního výkonu. S využitím integrovaných výhod různých typů zařízení se společnost snaží řešit nestabilitu větrné a solární energie a nabízí řadu technologických možností pro skladování energie a řešení pro dispečink a zvýšení stability sítě.

• Integrace vodíkové energie: Ukázka špičkových produktů pro výrobu H2 PEM elektrolýzou spolu se zařízením pro elektrolýzu alkalické vody a integrovaným systémovým řešením v řetězci "výroba-skladování-přenos-použití".

• Komplexní řešení pro přenos a distribuci energie po celou dobu životnosti: Na veletrhu byly představeny hlavní oblasti, ve kterých se uplatňují stávající zařízení pro přenos a distribuci elektrické energie o napětí 1000 kV a nižším, včetně transformátorů, vodičů a kabelů, spínacích prvků, výkonové elektroniky, kompletních rozváděčů a skříňových rozvoden. Společnost tak vytvořila celý systém průmyslového řetězce, který zahrnuje inteligentní, ekologická, digitální primární a sekundární zařízení, integrovaný design a inženýrství a profesionální služby.

• Výstavba bezuhlíkového průmyslového parku: Řešení problémů roztříštěnosti při výstavbě bezuhlíkových parků prostřednictvím rozsáhlého průzkumu a vedení globálních partnerů k dosažení nízkouhlíkového přechodu od fáze plánování a projektování přes výstavbu až po provoz.

Posouvání hranic v inteligentní výrobě

Společnost Shanghai Electric představuje své úspěchy, které posouvají hranice inteligentní výroby:

• Automatizovaná linka na výrobu lithiových baterií: Společnost Shanghai Electric uvádí svá komplexní řešení pro globální uživatele, která zahrnují plánování a návrh automatizace výroby baterií, realizaci procesů, asistenci napájení a environmentální řízení. Tato řešení zahrnují celý výrobní cyklus baterií počínaje výrobou elektrodové bateriové suspenze přes potahování, kalandrování a krájení, skládání, válcování, montáž, formování a separaci, moduly a sadu PACK (Packaging Assembly Configuration Kit) a konče logistikou, a plně tak vyhovují požadavkům zákazníků na automatizaci, digitalizaci a inteligenci výroby.

• Automatizovaná montážní řešení pro letectví a kosmonautiku: Společnost Broetje Automation představila na veletrhu pod patronací Shanghai Electric své kolaborativní roboty. Společnost Broetje Automation se specializuje na automatizované montážní služby pro letecký průmysl, konkrétně na nýtování a montáž velkých leteckých dílů z kovů nebo uhlíkových vláken. Její nabídka zahrnuje automatické vrtací a nýtovací systémy, zařízení pro zpracování kompozitních materiálů, služby pro optimalizaci procesních toků, integraci výrobních linek a rovněž klíčové podpůrné služby.

• Základní průmyslové komponenty: Společnost předvádí vysoce výkonná keramická ložiska pro motory elektromobilů s pohonným systémem P1, která vynikají ve vysokorychlostním prostředí, odolávají vysokým teplotám a jsou odolná vůči magnetické i elektrické erozi. Systém HALO, který je vyroben z vysoce pevné titanové slitiny třídy 5 a má lehkou konstrukci, se používá v závodech Formule 1, kde přispívá bezpečnost řidiče a poskytuje bezkonkurenční nosnost.

• Motory třídy 80 MW pro řešení LNG: Plně elektrické řešení LNG s ultravysokootáčkovým synchronním motorem s proměnnou frekvencí, který je odolný proti výbuchu, a s měničem s regulací otáček. Výrobek je navržen s ohledem na účinnost, stabilitu a spolehlivost, takže je vhodný pro široké použití v průmyslových odvětvích, jako jsou ropný a plynárenský průmysl, petrochemie, nová energetika a metalurgie.

Další informace o vystavovaných řešeních získáte na stánku D66 v hale 12 hannoverského výstavišti nebo na webových stránkách společnosti https://www.shanghai-electric.com/

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2394549/

Hannover_Messe_2024_Shanghai_Electric_Debuts_Advanced_Industrial_Solutions_Its.jpg 

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric.jpg 

 

KONTAKT: Jin Shen, +86(21)33261246, E-mail: shenjin@shanghai-electric.com

 

PROTEXT

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hannoverský veletrh 2024: Společnost Shanghai Electric představí pokročilá průmyslová řešení s integrovaným řešením pro energetická zařízení  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.