Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letošní finalistky Miss Czech Republic podváhou rozhodně netrpí

PR článek, aktualizováno 24. dubna 2024, 8:03

Praha 24. dubna 2024 (PROTEXT) - Pryč jsou doby, kdy Missky byly samá kost a kůže. Osm z deseti finalistek Miss Czech Republic 2024 váží stejně jako ženy jejich věku a žádná netrpí výraznou podváhou. Množství tělesného tuku má 80 % dívek jen lehce pod normou, a celkově jsou v dobré kondici. To odhalila specializovaná vyšetření na pražské Healthy Longevity Clinic.

Finalistky Miss si uvědomují, že jsou vzorem pro mladé dívky a ukázkově se starají o sebe a své tělo. I proto na klinice dlouhověkosti absolvovaly sérii vyšetření, aby zjistily, jestli o sebe pečují správně nebo někde mají přidat. Například index BMI, který ukazuje hmotnost v poměru k výšce, má 60 % finalistek v normě. 40 % ho má pouze nepatrně nižší než průměrné Češky jejich věku.

„Celkové výsledky vyšetření ukázaly a lékaři potvrdili, že finalistky letošní Miss jsou ukázkově štíhlé, ale zdravé a v dobré kondici. Profesionálně se starají o svou postavu, jí vyváženou stravu a pravidelně cvičí – tak, aby si udržely štíhlou linii, a přitom zůstaly zdravé,“ hodnotí závěry vyšetření zakladatelka soutěže Taťána Makarenko.

„Na základě těchto i dalších vyšetření od nás tři vítězky Miss a paní Makarenko dostanou individuální plán péče a budou s námi spolupracovat po celý rok. Budeme je průběžně sledovat a pečovat o ně tak, aby dosáhly svých vysněných cílů, ať už je to zdravé a štíhlé tělo či skvělá fyzická i psychická kondice,“ hodnotí spolupráci lékař a spoluzakladatel Healthy Longevity Clinic František Zámola.

Jak jsou na tom „Missky“ se stresem

Lékaři na pražské klinice dlouhověkosti dívkám měřili také aktuální hladinu stresu na přístroji Max Pulse. Devět z deseti dívek ji má lehce zvýšenou, což ale zcela odpovídá situaci necelý měsíc před finálovým galavečerem, který proběhne 11. května ve Forum Karlín. Na dívky je totiž kladena enormní zátěž, jak časová, tak psychická a fyzická.

„Většina z nás se přes den věnuje své práci. Odpoledne, večery a víkendy se téměř každý den připravujeme na soutěž. Trénujeme chůzi a choreografii, nacvičujeme, jak se správně prezentovat a vyjadřovat, natáčíme a fotíme propagační materiály na finále a také absolvujeme pochůzky u partnerů. Takže je toho opravdu hodně,“ popisuje jejich režim jedna z finalistek Petra Beníšková.

Dívky měly na klinice dlouhověkosti příležitost vyzkoušet nejnovější generaci přístrojů. Například měření kvality pleti na přístroji Visia, kde dostaly cenné tipy, jak svou pleť co nejlépe chránit a bránit proti stárnutí. Absolvovaly infuzní ozonoterapii, hodnocení plicních funkcí pomocí spirometrie či analýzu složení celého těla provedenou na přístroji InBody.

 

O Healthy Longevity Clinic

Healthy Longevity Clinic je partnerem lékařských služeb letošní Miss Czech Republic 2024. Klinika dlouhověkosti sídlí v Praze a na Floridě. Tým lékařů a expertů na dlouhověkost zde vytvořil komplexní longevity systém, který má za cíl zlepšit zdraví lidí tak, aby žili kvalitní a spokojený život bez ohledu na věk. Lékaři zde umí snížit biologický věk lidí až o 10 let a významně zpomalit či zastavit proces stárnutí. Kliniku v roce 2021 spoluzaložili Petr Šrámek, podnikatel a řídící partner LongevityTech.fund, a její ředitel MUDr. František Zámola.

Finalistky a informace o Miss Czech Republic 2024 naleznete zde: https://www.missczechrep.cz

 

Zdroj: ShrtCut Studio s.r.o.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní finalistky Miss Czech Republic podváhou rozhodně netrpí  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.