Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sobotní prestižní výstavu historických vozidel zahájí primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda

PR článek, aktualizováno 23. dubna 2024, 8:50

Praha 23. dubna 2024 (PROTEXT) - Praha, Galerie Golf Hostivař, 27. 4. 2024

Již tuto sobotu se na golfovém hřišti v Hostivaři představí desítky těch nejkrásnějších automobilových klenotů. Přehlídka a soutěž vzácných automobilů proběhne spolu se zpřístupněním Galerie Golf Hostivař veřejnosti. Návštěvníci si tak budou mít možnost užít nejen pohled na historická vozidla, ale také na umělecká díla renomovaných i začínajících autorů.

Brány pro veřejnost se otevřou v 10 hodin, slavnostní zahájení akce proběhne půl hodiny poté. Protože se jedná o jednu z největších veteránských akcí v republice, u zahájení nebude chybět například primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda, herecká dvojice Barbora Munzarová a Martin Trnavský a další významní hosté.

Hudba, gastro, umění. I tak by se dala přehlídka popsat. Kromě aut na vás totiž čeká i doprovodný program. Galerie Golf Hostivař je nejrozsáhlejší galerií pod širým nebem v republice. Obsahuje víc jak 30 děl autorů známých jmen jako je David Černý, Stanislav Kolíbal, Lukáš Rais a další. V rámci spolupráce galerie s partnerem výstavy společností Artlines budou na akci prezentovat svá díla další dva uznávaní umělci, Michal Škapa a Jiří Macht. Pod jejich rukama vznikla ku příležitosti Automobilových klenot kolekce uměleckých děl na téma automotive art. Návštěvníci akce se tak během dne budou moct vydat na procházku golfovým areálem a prohlédnout si současné výtvarné umění.

Automobilové klenoty jsou akcí pro celou rodinu. Proto nenechávejte vaše ratolesti doma a vezměte je s sebou. Kromě galerie, která může být jejich prvním setkáním s uměním v životě, pro ně máme připraven i doprovodný program. Den strávený na golfu zpříjemní hudební vystoupení kapely Hot Wings. Kapela hraje různé hudební styly a svůj blok si tak najde fanoušek jazzu stejně jako bigbítu. Sobotní den si mohou návštěvníci zpestřit také gastronomickým zážitkem. Během akce bude otevřen stánek s občerstvením z grilu a oblíbeným pivem z místního Pivovaru Hostivar. Kromě gastronomického zázemí přímo na prohlídce mohou návštěvníci vyzkoušet i místní bistro Green, které sídlí přímo v hlavním klubovém domě.

Nezapomeňme ale na hlavní gró celé akce a tím jsou právě samotné klenoty. Pro každý ročník jsou důkladně vybrána ta vozidla, která se budou v Hostivaři prezentovat. Kvalita všech vozidel bude hodnocena odbornou porotou a celá akce vyvrcholí v 15 hodin slavnostním defilé vítězných vozidel. Výsledky mohou ovlivnit všichni účastníci akce hlasováním v anketě o ten jejich nejoblíbenější klenot. A jelikož se jedná o vozidla historická, návštěvníci nepřešlápnou, pokud se náležitě na akci obléknou. Mezi letošní významné automobily patří například Mercedes-Benz 680 S z roku 1929 a automobil Disk vyrobený Zbrojovkou Brno, který byl uveden na trh přesně před 100 lety. Právě sté výročí zbrojovky se stalo tématem letošního ročníku akce společně s výročím 90 let automobilů JAWA. Pokud přemýšlíte, jak strávit sobotní den, vezměte rodinu a kamarády na Automobilové klenoty - tam, kde se střetává historie se současností.

 

Automobilové klenoty 2024, 4. ročník, sobota 27. 4. 2024, 10-17 hodin

Galerie Golf Hostivař, U Golfu 565, 109 00, Praha 10

další informace: www.automobiloveklenoty.cz, www.galeriegolfhostivar.cz

 

ČTK Connect vydává ke zprávě obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní prestižní výstavu historických vozidel zahájí primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.