Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

PR článek, aktualizováno 15. dubna 2024, 11:56

Praha 15. dubna 2024 (PROTEXT) - Společnost Suntel Czech, člen investiční skupiny DRFG, se i letos zaměřuje na výstavbu a rozvoj optických sítí a přípojek FTTH (Fibre To The Home). Těmto aktivitám se věnuje již několik let a zahrnují vše od projekčních a inženýrských činností až po výkopové práce a pokládku optického kabelu. Celkem už tak vybudovali přes 63 kilometrů sítě a připojili k fixnímu internetu tisíce domácností.

"Myšlenka vybudování nového realizačního oddělení, které by mělo na starosti výstavbu optických sítí a realizaci FTTH přípojek, vznikla už v roce 2019. V řešení fixního internetu tímto způsobem jsme viděli budoucnost, protože je to jeden z nejmodernějších a zároveň nejrychlejších způsobů připojení, což je v dnešní době, kdy téměř vše řešíme v reálném čase a on-line, zcela klíčová věc," říká Michal Mrázek, ředitel Suntel Czech.

První FTTH projekt, do kterého se realizační tým pustil, byl ve městě Fulnek. Tam byly vybudovány optické sítě o délce přesahující 21,5 kilometru, ke kterým bylo následně připojeno 382 přípojek, převážně domácností. Investorem projektu byla společnost CETIN, která může zásuvky zároveň dále pronajímat poskytovatelům vysokorychlostních datových služeb.

"Realizace projektu i jeho příprava trvala sedm měsíců. Získali jsme tak ale velmi cenné zkušenosti a znalosti, které jsme při dalším budování už mnohokrát zužitkovali. Máme za sebou v ČR dalších 40 úspěšných projektů a například v minulém roce jsme vybudovali 50 kilometrů optických sítí. V letošním roce máme v plánu vybudovat dalších skoro 75 kilometrů a vytvořit 3 tisíce nových přípojek pro zákazníky," dodává k plánům a projektům Michal Mrázek.

Optické sítě ale nejsou jedinou oblastí, které se společnost Suntel Czech věnuje. Do portfolia jejích služeb patří výstavba, modernizace, údržba a servis telekomunikačních sítí, výstavba fotovoltaických elektráren i parkovacích automatů. V minulém roce navíc realizovali jednu rozhlednu.

 

O investiční skupině DRFG

Investiční skupina DRFG byla založena v Brně v roce 2011. Jako strategický investor se dlouhodobě věnuje nemovitostem, telekomunikacím a finančním službám. Prostřednictvím svých investičních aktivit působí hned na několika evropských trzích. DRFG spravuje v Česku, Polsku a na Slovensku nemovitosti a developerské projekty v hodnotě přes 25 miliard korun. V telekomunikacích působí v pěti evropských zemích. Skupina má více než 1000 zaměstnanců a spolupracovníků. DRFG je zakladatelem a správcem nemovitého majetku investičních fondů pod značkou CZECH FUND. Více na www.drfg.cz.

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.