Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Živě: Konkurenceschopnost EU a budoucnost automotive

PR článek

V PressCentru ČTK v Praze 1 se ve středu 17. dubna od 14 hodin uskuteční debata na téma konkurenceschopnost Evropy a budoucnost automobilového průmyslu. Nejen o vyhlídkách českého a evropského automotive sektoru v procesu transformace, ale také celkově o perspektivách tuzemské i evropské ekonomiky v měnícím se světě budou diskutovat manažeři českých automobilových firem, představitelé státních institucí a profesních svazů. Moderuje šéfredaktorka časopisu Český autoprůmysl Libuše Bautzová.

V souvislosti s 20. výročím členství České republiky v Evropské unii a před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu se v přímém přenosu ČTK Connect sejde pozvaná odborná i laická veřejnost, aby debatovala o výzvách, které stojí před evropskou, potažmo českou ekonomikou v důsledku „zelené“ legislativy EU, nastupujících nových trendů a technologií a měnící se situace ve světě. Mluvit se bude o přísné regulaci pro automobilový průmysl, o čínské konkurenci i podpoře elektromobility. Debata, která se týká hned dvou podtémat "Silnější ekonomika“ a „Změna klimatu“ z diskuzní Konference o budoucnosti Evropy z let 2021 až 2022, se povede také o tom, jak si celkově stojí Evropa vůči ostatním regionům a s čím by měla přijít Evropská komise, aby starému kontinentu neujížděl vlak. Zaznít by mělo i to, co očekávají zástupci firem a představitelé zaměstnavatelských institucí od příštího Evropského parlamentu. 

Debatovat budou:

Robert Kiml, viceprezident pro výrobu, Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, Petr Michnik, vedoucí administrativní subdivize, Hyundai Motor Manufacturing Czech, Pavel Juříček, majitel a generální ředitel BRANO, Petr Knap, odborník společnosti EY pro automobilový sektor, Petr Zahradník, člen NERV, a dále zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Hospodářské komory ČR, Svazu průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, CzechTrade a Svazu měst a obcí ČR.

Do auditoria jsou pozváni zástupci všech politických stran a hnutí, které mají poslance v Evropském parlamentu, stejně jako těch, které do této instituce kandidují. Pozvání přijal kvestor EP Marcel Kolaja (Pirátská strana), přítomnost potvrdili zástupci SPD, Svobodných a strany Volt. Seznam příchozích za politické subjekty stále aktualizujeme. 

Pozváni byli také studenti, zájem projevili jednotlivci z Vysoké školy ekonomické v Praze.

Debatu bude možné sledovat online, ČTK ji bude vysílat živě na kanálech YouTube, ceskenoviny.cz, FB Protext ČTK, HN.cz, novinky.cz, e15.cz a Reflex.cz. Záznam bude po skončení přímého přenosu k dispozici na YouTube a ceskenoviny.cz. 

Akce je veřejná, účast je proto otevřená i dalším zájemcům o toto téma. Registrace na zaruba@ctk.cz

Debata je součástí projektu Volby pro budoucnost EU, link ZDE (https://www.ceskenoviny.cz/special/). Jde o grant, který vysoutěžila ČTK Protext na Evropském parlamentu jako součást informační kampaně před červnovými volbami do EP. Seriál setkání s odbornou i laickou veřejností bude pokračovat diskuzí s vybranými europoslanci ve Štrasburku (přímý přenos 24. dubna od 19:00 na stejných kanálech), v Olomouci a opět v Praze. O programu a účastnících těchto akcí bude ČTK Connect průběžně informovat.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živě: Konkurenceschopnost EU a budoucnost automotive  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.