Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nekonečný příBĚH pomoci dobrovolnictví ADRA

PR článek, aktualizováno 11. dubna 2024, 13:19

Praha 11. dubna 2024 (PROTEXT) - Od 8. března jsou spuštěny registrace na každoroční benefiční běh humanitární organizace ADRA. Letos v květnu oslavíme 20 let od založení našeho prvního dobrovolnického centra ADRA. Dobrovolnictví a ADRA patří neodmyslitelně k sobě, a právě proto je jaro ve znamení charitativního ADRAběhu s podtitulem Nekonečný příBĚH pomoci.

Od 7. do 21. května 2024 poběžíme ve 12 městech České republiky. Dobrovolnická centra ADRA organizují společné běhy „naživo“, ale zapojit se můžete také samostatně kdekoliv a kdykoliv. Podpoříte tak činnost dobrovolnických center ADRA, která po celé republice propojují lidi ochotné pomáhat s těmi, kdo pomoc potřebují. A to od těch úplně nejmenších až po osamělé seniory a seniorky. To dokládá i paní Hanna, seniorka žijící v domácnosti: „Návštěva mé dobrovolnice Aničky vždy potěší a povzbudí mou osamělou duši. Dává mi ten nejcennější dar – laskavost, vstřícnost a zájem.“

Dobrovolníci věnují svůj čas zcela nezištně a zadarmo. Na co tedy putují vybrané prostředky? Spolupracuje s námi každoročně kolem 3000 dobrovolnic a dobrovolníků. A koordinace takového množství lidí něco stojí. ADRA nové dobrovolníky aktivně vyhledává, školí, pojišťuje, a především propojuje s těmi, kdo jejich pomoc potřebují. A právě na to využijeme výtěžek ze startovného ADRAběhu 2024.

Běžet s námi pro radost můžou jak jednotlivci, tak týmy – rodinné, kamarádské i firemní. Zapojit do ADRAběhu se můžete i virtuálně čili odkudkoli v období od 7. do 21. května. Zároveň se však můžete přidat i k organizovaným výběhům. A můžete jít příkladem i svým dětem, jako například ADRAběžkyně Veronika: „Chci běžet s dcerou (8 let), abych jí ukázala a naučila ji účastnit se akcí pro dobrou věc. A chci si to s ní užít.”

Přidejte se k ADRAběhu 2024 a užijte si radost z pohybu. Protože více než rychlost a počet zdolaných kilometrů je totiž důležitý počet lidí, kterým společně můžeme pomoci. Věnujte pár minut vašeho pohybu a vaší laskavosti na pomoc druhým.

Registrujte se od 8. dubna na www.adrabeh.cz, získejte startovní číslo a pokyny do mailu a sbírejte samostatně nebo v týmech kilometry. Získáte nejen dobrý pocit z pomoci, ale za nahrané výsledky i elektronický diplom a možnost vyhrát zajímavé ceny.

Těšíme se, že si s námi zavážete tkaničky pro dobrou věc!

O organizaci ADRA

ADRA Česká republika je humanitární a rozvojová organizace, která pomáhá lidem v nouzi v Česku i v zahraničí. Jsme součástí mezinárodní sítě organizací ADRA působící ve více než 100 zemích světa. Poskytujeme okamžitou pomoc (nejen) při přírodních katastrofách a zlepšujeme životní podmínky lidí žijících v chudobě. Naše dobrovolnická centra po celé republice propojují lidi ochotné pomáhat s těmi, kdo pomoc potřebují (senioři a seniorky, lidé se zdravotním postižením a další). Věnujeme se také globálnímu rozvojovému vzdělávání. To vše díky pomoci našich laskavých dárců a dárkyň. Jsme tu s vámi pro druhé již od roku 1992. Více o nás zjistíte na www.adra.cz.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nekonečný příBĚH pomoci dobrovolnictví ADRA  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.