Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společenský večer Sebevědomí pro každý den pořádá letos už po sedmadvacáté Nadační fond onkologie pro 21. století.

PR článek, aktualizováno 10. dubna 2024, 12:59

Praha 9. dubna 2024 (PROTEXT) - Ve středu 24. dubna 2024 v 19:00 hodin se v Novoměstské radnici v Praze, pod záštitou první dámy Evy Pavlové, pražského primátora doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. a předsedy správní rady VZP MUDr. Toma Philippa, Ph.D., setkají přední lékaři - onkologové se svými pacientkami a pacienty, jejich blízkými a také s donátory, kteří Nadační fond podporují.

Smyslem Společenského večera je připomenout závažnost tohoto onemocnění a hledat způsoby, jak mu čelit. Rakovina totiž nezasáhne jen nemocné, ale zásadně mění život celých rodin, projevuje se ve fungování pracovních či dalších sociálních komunit a tedy je záležitostí celé společnosti.

Součástí večerního programu bude už tradičně módní přehlídka, při níž vystoupí ženy i muži nejrůznějšího věku, profesí i sociálního postavení, které spojuje jediné – diagnóza rakoviny. Letos poprvé nebudou předvádět současnou módu, ale historické kostýmy z nejznámějších operních inscenací Národního divadla, které benefiční večer podporuje. Při unikátní módní přehlídce nazvané symbolicky “Procházka operou”, pacientky a pacienti vystoupí z anonymity a rakovina přestane být tabu, o němž se ostýcháme mluvit.

Program společenského večera zahájí úvodním slovem prof. MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc. – emeritní primářka a emeritní přednostka Fakultní Thomayerovy nemocnice a 1. LF UK v Praze, která v současnosti působí jako vedoucí klinický onkolog pražského Proton Therapy Center Czech a je také předsedkyní Správní rady Nadačního fondu Onkologie 21. století.

Těšit se můžete i na vystoupení předních operních sólistů Národního divadla – paní Evu Urbanovou, Luďka Vele a Adélu Singrovou. Za klavír usedne David Švec, dirigent Národního divadla, a zahraje též špičkový klarinetista a saxofonista Jiří Hlaváč. Večerem bude provázet zkušený moderátor Libor Bouček.

V případě zájmu o zprostředkování rozhovoru s přední českou onkoložkou profesorkou Jitkou Abrahámovou nebo s pacientkami a pacienty, kteří vystoupí při módní přehlídce, volejte na tel. číslo. +420 607 066 228, nebo pište na e-mail katerina.krejbichova@ptc.cz

Pokud budete mít zájem, rádi zašleme také podrobné informace týkající se moderní léčby rakoviny prsu.

Svou účast prosím potvrďte do 15. dubna 2024. A to buď telefonicky na tel. č. +420 607 066 228 nebo na e-mail: katerina.krejbichova@ptc.cz

Srdečně Vás zveme do Novoměstské radnice!

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společenský večer Sebevědomí pro každý den pořádá letos už po sedmadvacáté Nadační fond onkologie pro 21. století.  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.