Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Ahrend v regionu CEE v roce 2023 hospodařila se ziskem

PR článek, aktualizováno 9. dubna 2024, 15:16

Praha 9. dubna 2024 (PROTEXT) - Společnost Ahrend, zaměřená na výrobu a prodej kancelářského nábytku a realizaci komplexních interiérových řešení, dosáhla v roce 2023 v regionu střední a východní Evropy tržeb ve výši 2,2 miliardy korun. Zisk před odečtením úrokových nákladů a před zdaněním (EBIT) činil 70,7 milionů korun. Tento úspěch je do značné míry výsledkem prosazování strategie prodeje vlastních výrobků. Firma vyvinula nové produktové řady Fount, Hyll a Balance Lite a představila také novou kolekci interiérových akustických Qabin s vylepšenými vlastnostmi a designem.

Dobré hospodářské výsledky potvrzují silnou pozici a stabilitu skupiny Ahrend ve střední a východní Evropě. Ukazuje se, že segment nábytkářského průmyslu má perspektivu a po období pandemie covidu zaznamenal oživení. K tomu přispěl i návrat zaměstnanců do kanceláří. Scénáře, že by lidé i nadále zůstávali pracovat doma pouze v režimu home office, se nenaplnily. „Změnila se struktura poptávky v architektuře a designu nových kanceláří. Klasické velké stoly, skříně a kontejnery pod stůl nahrazují menší a flexibilnější kusy nábytku, což odpovídá trendu sdílených pracovních míst. Jde například o výškově nastavitelné stoly a židle s ergonomickými prvky. Důraz je kladen také na odpočinkové zóny nebo produkty s akustickými parametry, jako jsou například Qabiny,” popisuje generální ředitel Ahrend CEE Petr Hampl.

Společnost Ahrend CEE se v roce 2023 musela vyrovnávat zejména se složitou ekonomickou situací v regionu. Konkrétně šlo o negativní dopady energetické krize a vysokou inflaci, jejíž průměrná roční míra v České republice dosáhla 10,7 procenta. Přesto se společnosti díky efektivní strategii úspor podařilo ve druhém pololetí roku, kdy klesly ceny energií, investovat do navýšení mezd zaměstnanců.

„Zvýšené náklady pro společnost v současnosti představuje zejména spuštění nové, efektivní výroby. Tato investice, která patří k největším v historii regionu CEE, umožní společnosti zvýšit produktivitu a flexibilitu a zároveň posílí její konkurenceschopnost na trhu,” doplňuje Alžběta Procházková Šimonková, director finance and operations Ahrend CEE. Moderní výrobní linka zahájí plný provoz ve druhém kvartálu, oficiální otevření nového výrobního závodu Woodhub je naplánováno na druhou polovinu roku. Významnou investicí loňského roku byla také kompletní rekonstrukce showroomu Ahrend Inspiration Centre v Praze. To prezentuje vlastní produkty společnosti a nadčasový design a představuje firemní koncept Vitalising Workspaces, který je zaměřen na vytváření živého a inspirujícího pracovního prostředí.

 

Ahrend CEE

Ahrend CEE (dříve Techo) se sídlem v Praze obsluhuje klíčový region nizozemské skupiny Royal Ahrend, založené v roce 1896, která patří mezi světové lídry v oblasti kancelářského nábytku a interiérového designu. V Praze se nachází i její závod Woodhub na výrobu nábytku, který patří k nejmodernějším v regionu. Společnost se zaměřuje na kvalitní design a udržitelné produkty, které přispívají ke zlepšení pracovního a životního prostředí, a nabízí komplexní řešení pro všechny typy komerčních interiérů. Společnost Ahrend vytváří vlastní produktové řady Techo, Ahrend a Gispen a na nizozemském trhu také Presikhaaf. Inovativní interiérová řešení Ahrend pravidelně získávají ocenění v mezinárodních i regionálních designových soutěžích. Výtvarně koncipované showroomy poboček Ahrend slouží jako inspirační centra. Původní společnost Techo vznikla v roce 1993, součástí skupiny Royal Ahrend je od roku 2008, od roku 2021 pak působí pod názvem Ahrend. Prostřednictvím svých poboček realizovala zakázky ve 116 zemích. Více na www.ahrend.cz a www.ahrend.com.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Ahrend v regionu CEE v roce 2023 hospodařila se ziskem  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.