Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kontrola čtyřikrát častěji, než je běžné

PR článek, aktualizováno 9. dubna 2024, 9:05

Horné Saliby (Slovensko) 9. dubna 2024 (PROTEXT) - Dovedete si představit, kolika kontrolami musí projít kuřecí maso, než si ho koupíte v ochranném obalu ve vašem obchodě? Jsou to desítky testů, auditů, kontrol a inspekcí. Prioritou pro všechny zúčastněné jsou spokojení spotřebitelé, pro které EU Poultry s.r.o. dodává kvalitní výrobky v souladu s platnou domácí i evropskou legislativou.

Vzhledem k vysoké poptávce a spotřebě, která je přes 24 kg na osobu a rok a nízkou soběstačnost Slovenska v produkci drůbežího masa (přibližně 50%), je třeba kuřecí importovat. Za poslední roky se z tohoto důvodu zvýšil počet kontrol dováženého masa ze strany Státní veterinární a potravinové správy SR (ŠVPS SR). Úřední kontrola živočišných produktů je zajištěna i na vnějších hranicích EU hraniční veterinární kontrolou na základě legislativy EU, zejména v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/625 ze dne 15. března 2017. Kontrolu potravin na území Slovenska kromě ŠVPS SR, zabezpečují také Úřad veřejného zdravotnictví a Slovenská obchodní inspekce. Společnost EU Poultry s.r.o. nakupuje kuřecí maso výhradně od dodavatelů, kteří mají povolení umisťovat produkty živočišného původu na trhu EU. Mezi nimi jsou společnosti z Ukrajiny, Polska, Maďarska, Rumunska, České republiky a Slovenska.

V závodě EU Poultry s.r.o. v Horních Salibách u Galanty probíhají pravidelné interní kontroly, při kterých spolupracuje firma s renomovanou akreditovanou společností Eurofins Laboratories. „Na pravidelné testování vynakládáme tisíce eur měsíčně. Můžeme konstatovat, že u nás testujeme čtyřikrát častěji, než vyžaduje legislativa. Kromě toho se u nás na pravidelné bázi realizují audity externích certifikačních autorit, jako jsou například TÜV NORD a audity obchodních partnerů, jako jsou VOLATYS, Tesco Stores nebo METRO Cash & Carry SR. Než se tedy naše výrobky vůbec dostanou do obchodů zabalené v ochranné atmosféře, jsou zkontrolovány několika důvěryhodnými autoritami,“ uvádí Yuliya Dzemiantsei, CEO výrobního závodu EU Poultry s.r.o. v Horních Salibách.

EU Poultry s.r.o. je držitelem Halal certifikátu a certifikátu od světové jednotky v oblasti inspekce, testování a certifikace SGS. SGS je známá svými důkladnými a detailními standardy auditu, ověřování a inspekce. Nedávno byl v Horních Salibách dokončen audit BRCGS (British Retail Consortium Global Standard). Zpracovatelský podnik obhájil certifikát BRC GS for food safety s lepším výsledkem, než při minulém auditu.

 

O společnosti EU Poultry s.r.o.

Jsme slovenská firma, specialista na zpracování a distribuci vysoce kvalitního kuřecího masa a masných výrobků. Dodáváme produkty do 22 evropských zemí. Ročně zpracujeme přes 40 tisíc tun kuřecího masa. Za rok 2023 jsme dosáhli tržeb více než 158 milionů eur. Naše výrobní a skladovací zařízení máme od roku 2017 u obce Horné Saliby. Zaměstnáváme přes 300 lidí. EU Poultry s.r.o. naleznete na https://poultryeu.eu/a také na sociálních sítích YouTube, Facebook a LinkedIn

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrola čtyřikrát častěji, než je běžné  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.