Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šťastná třináctka! ČEZ RunTour rozběhne sezonu v Českých Budějovicích s atraktivními novinkami

PR článek, aktualizováno 9. dubna 2024, 8:06

České Budějovice 8. dubna 2024 (PROTEXT) - Ke startu připravit, pozor…. Už v sobotu 13. dubna odstartuje nová sezona ČEZ RunTour. Oblíbený běžecký seriál vstoupí do svého 13. ročníku jako už tradičně v Českých Budějovicích, kde je pro běžce připravena celá řada zajímavých novinek v duchu hesla #JERADOSTBĚŽET. I přes navýšenou kapacitu je první letošní závod vyprodán – na startu bude 1800 běžců.

Jeden seriál, osm nádherných měst a hned 48 závodů plných radosti a úsměvů. Letošní sezona rodinného běžeckého seriálu ČEZ RunTour bude mimořádně nabitá! Poprvé se běžci na start postaví v Českých Budějovicích, kde je stejně jako v sedmi dalších městech čekají závody na tři, pět a deset kilometrů. Nebudou chybět ani dětské Lupilu běhy na 500 a 1000 metrů a také oblíbené ČEZ štafetové závody (2x5 km a 4x2,5 km).

„Letošní novinkou je projekt Běž za školu, kterým chceme podpořit pohybovou aktivitu mladých lidí a přilákat na start středoškolské studenty. Ti mají možnost sestavit štafetu, se kterou budou reprezentovat svou školu. Nejlepší tým každého regionu získá pro svou školu odměnu 30 tisíc korun, kterou věnuje partner projektu LIDL,“ říká Marek Pirzkall, ředitel seriálu z pořádající agentury VML.

Z Českých Budějovic se seriál přesune do Kopřivnice (27. dubna), Ústí nad Labem (25. května) a Plzně (22. června), kam se běžci vrátí po několikaleté pauze a kde se v roce 2011 konal historicky první závod ČEZ RunTour. Následně se poběží v Olomouci (22. července), Brně (14. září), Praze (5. října) a Pardubicích (19. října).

V jihočeské metropoli se mohou běžci těšit na rychlou a zároveň atraktivní trať, která je z historického náměstí Přemysla Otakara II. zavede přes park Háječek na cyklostezku k Vltavě. Po jejím druhém břehu pak proběhnou parkem Dlouhá louka, aby se přes Sokolský ostrov vrátili do úzkých uliček v historickém centru města. Letos poprvé budou všechny tratě certifikovány Českým atletickým svazem, díky čemuž dostanou osobní rekordy všech účastníků ještě větší hodnotu.

Sezona plná novinek

To ovšem není jediná novinka této sezony! Na co dalšího se mohou účastníci ČEZ RunTour těšit? Na zodpovědnější přístup k ekologii: k dispozici budou jen vratné kelímky a za třídění plastových lahví Rajec získají účastníci slevu na skvělé jídlo z LIDL menu. Startovní balíčky už nebudou v taškách, ale nahradí je trvalejší batůžky.

Nabité zázemí slibuje spoustu zážitků. Kromě sprch a masáží zdarma tu najdou běžci nové partnery, které se vyplatí navštívit. Jedním z nich je česká značka Iontmax, která vyrábí sportovní doplňky stravy a přináší unikátní možnost: na všech závodech bude poskytovat měření ztráty sodíku, na jehož základě experti značky poradí běžcům s vhodnou hydratační strategií jim na míru.

O celkových vítězích letošního ročníku rozhodne žebříček Intersport RunTour výzva, do něhož budou běžci sbírat body za umístění na jednotlivých závodech. Také s touto soutěží jsou spojeny dvě novinky: do celkového pořadí se bude započítávat sedm nejlepších výsledků, proto si běžci mohou dovolit některý závod vynechat. „Pro nejlepší závodníky máme letos speciální cenu: díky spolupráci s hodinářskou značkou PRIM na ně bude čekat limitovaná edice hodinek s jejich jménem. Tyto hodinky budou také k zakoupení a část výtěžku získá nadace Leontinka,“ říká Marek.

Poběží se na pomoc dětem

Úzké propojení s nadací Leontinka bude platit také v této sezoně. I tentokrát totiž poputuje 50 korun z každého startovného na konto této dobročinné organizace, která pomáhá nevidomým lidem.

Běžci ovšem mohou pomáhat také jinak, a to prostřednictvím mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem, ve které uživatelé získávají body za své pohybové aktivity. Tyto body pak po každém závodě přidělí projektu, který byl založen speciálně v rámci partnerství společnosti ČEZ a seriálu RunTour. Nadace ČEZ následně za tyto body pošle vybranému projektu skutečné finanční prostředky.

V Českých Budějovicích se poběží na pomoc Centra Kaňka, které za získané finance uhradí psychorehabilitační pobyt pro rodiny nejmenších dětí s postižením. Zajímavostí je, že šek následně předá reprezentantka v běžeckém lyžování Barbora Havlíčková.

Poběžíte také? Na všechny závody ČEZ RunTour se můžete registrovat prostřednictvím webu www.run-tour.cz, kde najdete podrobnější informace o všech novinkách této sezony.

 

O ČEZ RunTour:

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – 3, 5 a 10 kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šťastná třináctka! ČEZ RunTour rozběhne sezonu v Českých Budějovicích s atraktivními novinkami  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.