Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lesnictví, myslivost a využití biomasy na brněnském výstavišti

PR článek

Zemědělské a lesnické veletrhy se letos konají od 7. do 11. dubna 2024 v Brně. Patří mezi ně veletrh SILVA REGINA, který obsadí rekordní plochu. Jde o nejdůležitější tuzemskou přehlídku technologií pro těžbu a prvotní zpracování dřeva a významnou mysliveckou událost. Veletrh BIOMASA navštíví především zájemci o energetické využití dřevní hmoty nebo ti, kteří chtějí pořídit kotle splňující nejnovější emisní limity.

Hlavním pilířem veletrhu SILVA REGINA je lesnictví. Na veletrhu se představí známé značky lesnické techniky, například John Deere, Komatsu, Vimek, LOGSET, K.T.S., HSP Gripen, HSP Bilke, Ponsse, Equus, Palax, Risutec, Terri, Trejon, Haas, Baltrotors, FARMA, Vahva Jussi, Tizmar, Maxilift, Bigab, Biojack, Naarva, Deitmer, Black Bruin, Stihl, EcoLog, LKT nebo REGON.

Lesnická technika

Návštěvníci najdou na veletrhu SILVA REGINA většinu dovozců a výrobců lesnické techniky, kteří působí na českém a slovenském trhu. Obsazeny jsou všechny obory reprezentující kompletní sortiment pro práci v lese, především pro těžbu a přibližování dřeva. Vystaveny budou harvestory, nakladače, vyvážecí soupravy, traktory včetně lesních nástaveb, navijáky a další zařízení pro přibližování dřeva, řetězové a pásové pily. Vystavovatelé přicházejí také se stroji pro prvotní zpracování dřeva, například štěpkovači nebo štípacími stroji. Mezi vystavovateli jsou také univerzity a instituce spojené s lesnictvím. V expozicích veletrhů SILVA REGINA i TECHAGRO bude zastoupena komunální technika. Napříč prezentovanými obory se projevuje trend digitalizace a robotizace. 

Myslivost

Myslivecká část veletrhu SILVA REGINA je tradičně především prodejní, základem nabízeného sortimentu jsou potřeby pro myslivost včetně zbraní, oblečení, obuvi a všeho pro pobyt v přírodě. Doprovodný program bude probíhat jak formou vystoupení na pódiu, tak stálých výstav. V pódiovém programu v pavilonu Z se budou střídat lesnické a myslivecké části programu. Jednou z nejoblíbenějších částí veletrhu jsou výstavy trofejí a preparátů. I letos budou instalovány chovatelské přehlídky trofejí okresních mysliveckých spolků z Brna a okolí, preparáty, k vidění bude unikátní jelení trofej oceněná 242 body. Ze stálých výstav se mohou návštěvníci těšit kromě trofejí na lesní pedagogiku, laserovou střelnici, ukázky řemesel spojených s myslivostí, zvěřinovou restauraci, lovecký kočár arcivévody Karla nebo historické mapy. Na pódiu vystoupí například odborník na srnčí zvěř Pavel Scherer, popularizátor vědy Václav Cílek nebo herec Zdeněk Junák. Programem budou provázet Jožka Šmukař a Petr Joo.

Dřevní hmota

Veletrh BIOMASA bude umístěn v pavilonu Z a jeho okolí, většina exponátů se bude týkat energetického využití dřevní hmoty, návštěvníci najdou také zařízení pro využití zemědělské biomasy a bioplynových stanic. Kotle vystaví například firmy OPOP, ATMOS, VIAFLAMES, Petrojet Trade, BLAZE HARMONY a další. Zařízení pro zpracování biomasy, například drtiče a štěpkovače, uvidí návštěvníci na expozicích firem MOUDER, DŘEVO-PRODUKT SV, Biber, Biomac, další vystavovatelé přijedou na veletrh se zařízeními pro výrobu pelet a briket nebo i s přímo s produkty vhodnými pro spalování. Vystaveno bude i vybavení pro bioplynové stanice.

Na veletrhu BIOMASA absolvuje světovou výstavní premiéru štípačka POSCH SPALTFIX S–376. Tento stroj se vyznačuje moderní elektronikou pro sledování provozu a zjednodušenými a zrychlenými postupy údržby nebo výměny dílů, například výměny štípacího nože bez použití nářadí.

Tradiční součástí veletrhu BIOMASA je doprovodný program. Bude se konat formou přednášek v pondělí a v úterý v pavilonu Z. Obecně se zaměří na rozšíření energetického využití biomasy a zdůraznění důležitosti obnovitelných zdrojů energie, jejichž význam stále stoupá. Přednášející se budou konkrétně věnovat zdrojům dřevních pelet, strategií využití biomasy v období klimatických změn, praktickému využití biomasy v lesním hospodaření, spalovacím kotelnám nebo uplatnění kompostáren.

Výstaviště je otevřeno denně od 9 do 18 hodin, ve čtvrtek do 16 hodin. Nejvýhodnější vstupenky pro individuální návštěvníky lze koupit na webu veletrhu. Výhodné podmínky jsou připraveny pro autobusové zájezdy a další organizované skupiny, které mohou výstaviště za zlevněné vstupné a poslední den veletrhu zdarma.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesnictví, myslivost a využití biomasy na brněnském výstavišti  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.