Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dobročinné organizace mohou přihlašovat své projekty do programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“

PR článek, aktualizováno 8. dubna 2024, 11:25

Praha 8. dubna 2024 (PROTEXT) - Společnost Tesco dnes spustila přihlašování do již 15. kola svého oblíbeného grantového programu s názvem "Vy rozhodujete, my pomáháme". Do pátku 3. května mohou neziskové a příspěvkové organizace z celé České republiky přihlásit své projekty zaměřené na zlepšení kvality života v místě svého působení. Tesco následně podpoří 70 projektů, které vyberou zákazníci, celkovou částkou přesahující tři miliony korun.

"Program "Vy rozhodujete, my pomáháme" představuje jednu z našich dlouhodobých iniciativ, kterými podporujeme komunity a občanskou společnost v lokalitách, kde působíme. Od roku 2016 jsme prostřednictvím tohoto grantového programu poskytli přes 56 milionů korun na podporu téměř 7 500 projektů. Určen je především malým projektům, které se zasazují o pozitivní změnu okolního prostředí," uvádí Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku.

Pro přihlášení projektů slouží jednoduchý online formulář, který je dostupný na stránkách https://itesco.cz/pomahame/. O výběru projektů, které postoupí do fáze zákaznického hlasování, rozhoduje odborný garant NROS – Nadace rozvoje občanské společnosti. Zákazníci Tesco pak svými žetony v prodejnách rozhodnou o konečném pořadí od 15. července 2024 do 11. srpna 2024. Vítězné organizace v 70 regionech obdrží finanční podporu ve výši 45 000 Kč na realizaci svých projektů.

Minulé kolo programu potvrdilo jeho vysokou oblibu, kdy se do něj přihlásilo téměř 450 projektů. Nejvyšší počet hlasů obdržely projekty zaměřené na podporu dětí ze sociálně znevýhodněných rodin, dětí se speciálními potřebami a dětí v pěstounské péči, dále pak projekty orientované na seniory nebo zdravotně znevýhodněné osoby.

Veškeré informace k programu Vy rozhodujete, my pomáháme najdete: https://itesco.cz/pomahame/

 

Tesco Stores ČR, a.s.

Tesco bylo založeno ve Velké Británii již v roce 1919, na tuzemský trh vstoupila společnost Tesco Stores ČR a. s. v roce 1996.

V Česku provozuje 186 kamenných obchodů, e-shop iTesco.cz, mobilního virtuálního operátora Tesco Mobile nebo také 17 čerpacích stanic. Zavedlo řadu novinek a inovací. Jako první retailer nabídl věrností program ClubCard. Bojuje proti plýtvání potravin, například nabízí křivé ovoce a zeleninu a daruje potravinové přebytky. Tesco Nadační fond podporuje lokální komunity a jejich aktivity s programem Vy rozhoduje, my pomáháme. V oblasti péče o planetu je jedním z cílů, který naplňuje již od roku 2020, používání elektrické energie ze 100 % obnovitelných zdrojů.

https://corporate.itesco.cz/

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobročinné organizace mohou přihlašovat své projekty do programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.