Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Živě: Václav Klaus představí svou studii ekonomiky ČR

PR článek

Svou studii, v níž analyzuje příčiny špatně fungujícího ekonomického systému České republiky a její hospodářské politiky, představí 8. dubna bývalý prezident České republiky, profesor ekonomie Václav Klaus. Tiskovou konferenci můžete sledovat od 10:00.

Součástí studie s názvem „Dílčí reformy jsou málo, řešením je systémová změna“ jsou také konkrétní návrhy, jak se z dnešní neutěšené situace vymanit a zvrátit nepříznivý vývoj.

„Naše země stagnuje, stagnuje politicky, stagnuje ekonomicky, a navíc ve světě zcela ztratila svou bývalou pozici a re­spekt. Vybřednout z této chronické stagnace vyžaduje nejen parciální či parametrické změny. Vyžaduje to systémovou změnu, kterou nemůže být nic jiného než přehození výhybky, než ubrání role a pravomocí státu a osvobození trhu. Této změně nemusí předcházet žádný intelektuální výkon, žádné vymýšlení něčeho nového, nevyžaduje to žádnou novou teorii. Vyžaduje to však změnu myšlenkovou, změnu veřejného mínění, změnu myšlenkového klimatu. Konec konců i změnu politiky,“ říká v úvodu svého textu prof. Václav Klaus.

Studie obsahuje sedm kapitol a v závěru i 19 konkrétních návrhů na změny dosavadního ekonomického a politického fungování České republiky.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živě: Václav Klaus představí svou studii ekonomiky ČR  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.