Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zveme vás na on-line debatu k přípravě železniční trati z Prahy-Ruzyně na letiště!

PR článek, aktualizováno 6. dubna 2024, 11:13

Praha 6. dubna 2024 (PROTEXT) - Správa železnic ve spolupráci se společností AFRY připravila speciální on-line chat na kanálu YouTube. Bude se konat ve středu 10. dubna od 17:30 a tématem bude příprava novostavby železniční trati z pražské Ruzyně na letiště Václava Havla.

Novostavba železničního napojení na pražské letiště a nový přestupní uzel Dlouhá Míle, který vznikne vedle obchodního centra OC Šestka na Praze 6, je součástí projektu modernizace železniční trati mezi Prahou a Kladnem.

Úsek na letiště a vznik nového terminálu připravuje projekční a konzultační společnost AFRY pro Správu železnic (SŽ), která zodpovídá za celý koncept napojení letiště na železnici a zajištění moderní hromadné dopravy pro největší středočeské město a jeho rychlejší a ekologičtější spojení s Prahou.

Jde o prioritní dopravní stavbu české vlády a hl. města Prahy a o jeden z nejrozsáhlejších domácích infrastrukturních záměrů v oblasti železniční dopravy. Praha se díky němu zařadí mezi evropská velkoměsta s přímým napojením mezinárodního letiště na železnici.

On-line chat, na který vás srdečně zveme, je dalším komunikačním prostředkem pro transparentní a otevřenou diskuzi s veřejností, kterou společně vedeme od počátku tohoto i dalších železničních projektů.

Debaty se zúčastní technický náměstek Stavební správy západ SŽ Petr Vaníček, vedoucí oddělení přípravy projektu Praha – Letiště – Kladno SŽ Daniel Dlubal, hlavní inženýr projektu ze společnosti AFRY Petr Prousek a architekt terminálu Dlouhá Míle Jiří Pavlíček ze společnosti Pavlíček Hulín architekti.

Dotazy můžete pokládat přímo v chatu v průběhu vysílání. Připojit se můžete přes tento odkaz.

O AFRY CZ

AFRY CZ, s.r.o. je architektonická, projektově-inženýrská a konzultační společnost s téměř 500 zaměstnanci působící zejména na českém a slovenském trhu v oblasti poskytování inovativních projektových služeb. Disponuje jedinečným rozsahem portfolia, které pokrývá oblasti architektury, stavebnictví, dopravy, průmyslu, energetiky, infrastruktury, vodohospodářství a životního prostředí. Spadá do silné mezinárodní skupiny AFRY založené v roce 1895, se sídlem ve Stockholmu, s více než 18 000 odborníky ve 40 zemích a projekty ve více než stovce zemí světa.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zveme vás na on-line debatu k přípravě železniční trati z Prahy-Ruzyně na letiště!  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.