Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Arena oznámila spolupráci s AMD

PR článek, aktualizováno 4. dubna 2024, 11:28

New york 4. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnosti AMD a Arena škálují první testovací řešení založené na umělé inteligenci pro optimalizací výkonu GPU nové generace

Společnost Arena, jež vyvíjí specializované základní modely umělé inteligence, dnes oznámila, že svůj produkt Arena Atlas, vůbec první produkt pro testování a optimalizaci umělé inteligence pro nejnovější polovodičové technologie s procesním uzlem, bude škálovat ve spolupráci se společností AMD.

V proběhu roku 2023 provedly společnosti AMD a Arena pilotní testování a optimalizaci GPU AMD RadeonTM. Díky rychlému, autonomnímu nalézání způsobů, jak optimalizovat spotřebu a výkon, se inženýři společnosti AMD mohou zaměřovat na jiné úkoly, a zvýšit tak produktivitu a urychlit vývoj produktů. V procesu konfigurace a testování polovodičů společnost Atlas spoléhá na umělou inteligenci, což spotřebitelům i profesionálům zpřístupňuje lepší a rychlejší zařízení.

Společnost Atlas dokáže analyzovat multimodální data nad rámec standardního textu a videa (např. výkonové křivky, tepelné profily a streamované video v HD), a získat tak úplnější představu o tom, jak se komplexní GPU chová. Může tedy autonomně spouštět úlohy testování a ladění, což ulehčuje práci inženýrům a urychluje některé aspekty plánování nových produktů. „To, co jsme dokázali s Atlasem při testování, je pouhý začátek," uvedl Pratap Ranade, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Arena. „V budoucnu bude Atlas schopen pomoci také s laděním a analýzou příčin a časem také s návrhem lepších čipů a další složité elektroniky."

„Vedle nabídky nejnovějších možností, aby naši zákazníci mohli plně využívat sílu umělé inteligence ve svých firmách a odvětvích, si společnost AMD zakládá na interním využívání pokročilých technologií umělé inteligence ke zlepšení procesů a v konečném důsledku k poskytování lepších řešení našim zákazníkům," řekl Andrej Zdravkovic, SVP a Chief Software Officer společnosti AMD. „Společnost Atlas pomáhá zefektivnit a zdlouhavý proces konfigurace a testování dnešních složitých technologií GPU, který je náročný na ruční zpracování, a důrazem na optimalizaci pro produkty nové generace dává našim inženýrům náskok."

O společnosti Arena AI

Společnost Arena, která byla založena v roce 2019 a sídlí v New Yorku, věří, že existuje lepší způsob, jak vyrábět a prodávat cokoli. Díky základním modelům multimodální umělé inteligence, které jsou uzpůsobeny potřebám jednotlivých odvětví, používají produkty společnosti Arena pro vyspělou výrobu, spotřebitelské značky a distributory na celém světě i některé z největších světových společností z žebříčku Fortune 500.

Společnost Arena se co do kapitálu opírá o společnosti Initialized Capital, Goldcrest Capital, Founders Fund, Fifth Down Capital a Garuda Ventures a o andělské investory, k nímž se řadí třeba Peter Thiel, Michael Seibel, generál David Petraeus a Qasar Younis.

Kontakt:

Alison Wawrzynek

alison@arena-ai.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2378053/Arta_Logo.jpg

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Arena oznámila spolupráci s AMD  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.