Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vítr ve vlasech se letos prodraží jen někomu, ojeté kabriolety většinou zlevnily

PR článek, aktualizováno 3. dubna 2024, 9:10

 

Praha 3. dubna 2024 (PROTEXT)  

  • Nabídka ojetých kabrioletů je oproti loňsku bohatší, největší výběr je u modelů BMW 4 a Mercedes-Benz E. 
  • Ceny většiny nejprodávanějších modelů meziročně klesly, ale BMW 4, Porsche 911, Ford Mustang a Mazda MX-5 zdražily až o 32 %. 
  • Nejdostupnějším kabrioletem zůstává Peugeot 206, nejdražšími jsou speciality Mercedes-Benz a Ferrari.

Rostoucí teploty začínají lákat k projížďkám bez střechy nad hlavou. Řidičům, kteří by si rádi splnili sen o jízdě s větrem ve vlasech, nahrává letošní nabídka ojetých kabrioletů. V březnu měli na výběr z více než 800 inzerátů v cenách od 20 000 Kč do několika desítek milionů. Podle analýzy TipCars.com jsou přitom nejprodávanější kabriolety letos levnější než loni. Z deseti nejinzerovanějších modelů je dostupnějších šest. Naopak u čtyř průměrná cena narostla. Rekordmanem je Mazda MX-5 „Miata“, která je oproti březnu 2023 dražší o 32 %.

„Kdo si chce splnit sen o kabrioletu, má letos šanci nakoupit za dobrou cenu,“ říká Ing. Marek Knieža, ředitel TipCars.com. Průměrná cena většiny nejprodávanějších ojetin se stahovací střechou vykazuje klesají trend. Nejvíce se projevil u Volkswagenu EOS, který zlevnil o 17 %. Již tak dostupný Peugeot 206 je meziročně dostupnější o 6 %. „Mezi výjimky patří především ikonické modely jako Porsche 911, Ford Mustang a Mazda MX-5. Zatímco německý vůz meziročně podražil o 12 %, americký stoupnul o 22 % a japonský si připsal 32 %.“

Prim hrají dražší kabriolety z Německa

V desítce nejčastěji nabízených kabrioletů jsou nejsilněji zastoupené německé značky. Prvních pět pozic obsadily Mercedes-Benz SL, následovaný dvojicí BMW – modelem Z4 a řadou 4. Za nimi jsou Porsche 911 a Volkswagen EOS. Šestá příčka náleží japonské Miatě, tedy Mazdě MX-5. Sedmý je anglický Mini Cooper, osmý opět Mercedes, tentokrát třídy E. Deváté místo obsadil Ford Mustang. Desátým nejčastějším vozem je Peugeot 206. Ten také představuje nejdostupnější cestu ke kabrioletu.

„Francouzská auta patří tradičně k těm dostupnějším. Dvěstěšestka je průměrně pod 50 000 korun. Další výhodou je koncepce kupé-kabriolet. Střechu má místo látky z plechu. Ta sice v létě omezuje zavazadelník, ale v zimě zajišťuje dobrý tepelný komfort,“ připomíná Ing. Marek Knieža.

Na opačném konci cenového spektra jsou modely jako Mercedes-Benz SL a Porsche 911. U nich je průměrná cena inzerovaných aut zhruba 2 až 4 miliony korun. Oba jsou přitom v nabídce zastoupeny pětkrát častěji než Peugeot 206.

O TipCars.com

Web TipCars.com zprostředkovává prodej ojetých i nových aut, a to jak mezi autobazary a zájemci o auta, tak i přímo mezi lidmi navzájem. TipCars.com nabízí autobazarům jedinečné řešení pro jednoduchý a efektivní prodej automobilů. Koncovým uživatelům pak poskytuje jak širokou škálu vozidel ke koupi, tak prostor, kde mohou svá vozidla úspěšně prodat. V současné době patří TipCars.com k jedněm z největších inzertních auto-moto webů na českém trhu s nabídkou více než 70.000 inzerátů od více než 1.500 autobazarů a soukromých prodejců.

Výhody webu TipCars.com pro uživatele:

  • Systém vyhledávání do nejmenšího detailu – podrobné hledání vozu na míru
  • Možnost srovnání vybraných aut na „Parkovišti“
  • Hlídací pes“ - služba, která za vás pohlídá nové vozy v nabídce
  • Kvalita a aktuálnost inzerce – možnost podat „námitku k inzerátu“
  • Poradenství před nákupem vozu – články k jednotlivým modelům v magazínu
  • Český web s 25letou tradicí

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr ve vlasech se letos prodraží jen někomu, ojeté kabriolety většinou zlevnily  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.