Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vstup do nové éry bezuhlíkového bydlení s vlajkovým řešením společnosti Huawei pro ukládání energie v obytných budovách

PR článek, aktualizováno 30. března 2024, 7:35

Vídeň (Rakousko) 30. března 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bezuhlíkové bydlení jako nový trend

Na pozadí globálního oteplování a rostoucích cen elektřiny v Evropě se stává novou módou bezuhlíkové bydlení. Ekologické podmínky úzce souvisejí s životem lidí a stále více domácností si tak začíná uvědomovat důležitost šetrnosti, inteligence a udržitelnosti svého životního prostředí a postupně přijímá konkrétní opatření v boji proti klimatickým změnám. Společnost Huawei FusionSolar jako průkopník kvalitního bydlení s nulovými emisemi uhlíku uvedla na trh univerzální inteligentní fotovoltaické řešení pro domácnosti „Optimalizátor + Měnič + Systém skladování energie + Nabíječka + Zátěž + Síť + PVMS" („Optimizer + Inverter + ESS + Charger + Load + Grid + PVMS") s hlubokým propojením fotovoltaických a akumulačních technologií a dokonalou integrací technologické estetiky do každodenního života. Toto univerzální řešení zahrnuje základní zařízení, jako je inteligentní regulátor energie (Smart Energy Controller), inteligentní regulátor modulů (Smart Module Controller), inteligentní systém ukládání energie (Smart String Energy Storage System), inteligentní nabíječka (Smart Charger), systém EMMA (Energy Management Assistant), systém SmartGuard a inteligentní systém PVMS atd., jehož cílem je realizovat sny uživatelů o bezuhlíkových domácnostech.

Nový standard skladování energie v domácnostech

Jedním z klíčových zařízení pro realizaci vize bezuhlíkové domácnosti je systém skladování energie v domácnostech. Inteligentní rezidenční systém Smart String ESS společnosti Huawei FusionSolar, LUNA2000-7/14/21-S1 (dále jen Huawei LUNA S1), dosáhl díky inovaci architektury Module+ mezigeneračního prvenství v řadě aspektů, čímž razí novou cestu pro budoucí vývoj rezidenčních energetických systémů a opět nastavuje nový standard pro toto odvětví.

1. Špičková stabilita podpory po dobu 15 let a o 40 % vyšší kapacita po celou dobu životnosti

Huawei LUNA S1 navazuje na jedinečnou architekturu Module+ společnosti Huawei, je vybaven vestavěným optimalizátorem energie a poprvé v oboru využívá špičkový velký bateriový článek (280 Ah), který dalece překonává běžnou úroveň v oboru. Díky optimalizaci na úrovni bateriového bloku přináší o více než 40 % vyšší energetickou propustnost po celou dobu životnosti a díky vysoké kvalitě a spolehlivosti poskytuje nejvyšší 15letou omezenou záruku*, čímž uživatelům nabízí delší životnost a vynikající návratnost investic.

2. Pět vrstev zesílené ochrany pro každodenní bezpečnost

Huawei LUNA S1 je vybaven pětivrstvým bezpečnostním ochranným mechanismem, který zahrnuje ochranu na úrovni článku, elektrickou, strukturální, aktivní a havarijní ochranu. Získal řadu bezpečnostních certifikací, jako je např. VDE 2510-50, IEC 62169, ISO 13849, IEC 63056, IEC 62040-1, IEC 62477 a UN 38.3 atd., a nabízí tak uživatelům komplexní bezpečnostní záruky. Výrobek se dokáže přizpůsobit extrémním pracovním podmínkám, má široký rozsah provozních teplot od -20 °C do +55 °C a pokrývá různorodé globální scénáře použití, čímž zajišťuje ekologické napájení dokonce i v mrazivých podmínkách.

Systém navíc poskytuje ochranu na úrovni IP66 a prošel 72hodinovým testem bezpečnosti při ponoření do hloubky 40 cm**.

Společnost Huawei navíc zohlednila i situace, kdy je zařízení instalováno v garážích, kde může dojít k náhodným kolizím při pohybu vozidel nebo přepravě těžkých předmětů. Proto byl plášť zařízení navržen tak, aby byl robustní a odolal tlaku až 5 tun, čímž je zajištěna bezpečnost při střetu s vnějšími silami.

3. Snadná a pohodlná instalace i používání

Zařízení Huawei LUNA S1 se vyznačuje bezkabelovou vnitřní konstrukcí, přičemž proces instalace byl důsledně zjednodušen tak, aby se doba instalace zkrátila na polovinu ve srovnání s tradičními systémy, což umožňuje efektivnější, rychlejší a bezproblémovou instalaci. Výjimečně tichý provoz (29 dB) a flexibilní modulární konstrukce zvyšuje nejen uživatelský komfort, ale také usnadňuje případné rozšíření systému.

4. Bezkonkurenční estetická kvalita

Co se týče estetického designu, Huawei LUNA S1 není jen zařízením pro ukládání energie, ale také uměleckým dílem, které podtrhuje styl interiéru. Každý detail ztělesňuje dokonalý estetický styl: dynamický hvězdný prstenec, inspirovaný jasnými hvězdami a jejich aureolami na noční obloze, symbolizuje harmonické soužití technologie a přírody. Jemný a přirozený světelný efekt, působí za všech okolností uklidňujícím dojmem. Vnější stěna připomíná vodopád kaskádovitě padajících hvězd, který vyzařuje přirozený dojem síly. Minimalistický bezrámový design lze bez problémů integrovat do různých stylů bydlení a prostředí. Design boční mřížky přináší kromě vizuální atraktivity také zlepšení chladicího účinku, čímž je dosaženo dokonalé kombinace estetiky a technologie.

Krok k nové éře domácností s nulovými emisemi uhlíku

Kromě systému pro ukládání energie v domácnostech Huawei LUNA S1 vytváří inteligentní fotovoltaické řešení pro každého od společnosti Huawei komplexní systém řízení energie v domácnosti, který uživatelům umožňuje nízkouhlíkový životní styl a mění domácnosti z čistých spotřebitelů energie na spotřebitele i výrobce energie.

• Jedinečné inteligentní fotovoltaické řešení Huawei pro domácnosti zahrnuje nejen systém pro ukládání energie v domácnostech Huawei LUNA S1, ale také inteligentní regulátor energie (měnič) s přístupem k bateriovému úložišti a inteligentní regulátor modulů (optimalizátor), který dokáže dosáhnout vyššího využití střechy a zvýšit výrobu elektřiny o 5-30 % pro maximální využití každého paprsku.

• Inovativní řešení záložního napájení pro celý dům nabízí rozsáhlou integraci bez nutnosti úpravy rozváděče, takže uživatelé mohou bez problémů využívat jednofázové záložní napájení pro celý dům. Prostřednictvím svého asistenta pro řízení spotřeby energie v domácnosti EMMA dosahuje společnost Huawei integrované inteligentní správy, ukládání, nabíjení a používání fotovoltaické energie, čímž se stává průkopníkem v používání inteligentních technologií v oblasti ekologické energie v domácnostech. Díky tomu se podíl využití zelené energie maximalizuje, přičemž celková návratnost investice se zvyšuje o více než 6 %.

• Co se týče chytrých funkcí, správa všech domácích spotřebičů je dostupná prostřednictvím aplikace Huawei FusionSolar APP s kompletním přehledem o ekologické energii v domácnosti, což umožňuje řídit výrobu, skladování a spotřebu elektřiny v reálném čase.

• Zařízení namontovaná na střeše jsou nyní vybavena nejvyšší úrovní (L4) inteligentní ochrany před elektrickým obloukem a rychlým vypnutím na úrovni komponent, zatímco zařízení pod střechou zaručují díky průlomovým technologickým inovacím ochranu před elektromagnetickým rušením na úrovni zařízení. Komplexní ochrana nad i pod střechou zaručuje maximální spokojenost všech členů domácnosti.

Domov, který nepřestává zářit

Inteligentní fotovoltaické řešení Huawei FusionSolar pro domácnosti s prodlouženou životností výrobku, dokonalým bezpečnostním designem, optimalizovanou instalací, uživatelským komfortem a vynikající kvalitou poskytlo stabilní a spolehlivou zelenou energii více než 3,3 milionu domácností po celém světě***. Také v budoucnu hodlá společnost Huawei dále podporovat rodiny po celém světě, aby proměnily koncept bezuhlíkového života v hmatatelné a uskutečnitelné kroky a společně směřovaly k zelenější a zářivější budoucnosti.

*Záruční podmínky se mohou lišit v závislosti na regionu a teplotě. Podrobnosti naleznete v záručním listu.
**Produkt Huawei LUNA S1 není určen pro použití pod vodou, proto jej při používání chraňte před zdroji vody.
***Údaje ke konci roku 2023.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2374312/Advancing_a_era_zero_carbon_living_Huawei_s_flagship_residential_energy_storage_1.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2374313/Advancing_a_era_zero_carbon_living_Huawei_s_flagship_residential_energy_storage_2.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2374314/Advancing_a_era_zero_carbon_living_Huawei_s_flagship_residential_energy_storage_3.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2374315/Advancing_a_era_zero_carbon_living_Huawei_s_flagship_residential_energy_storage_4.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2374316/Advancing_a_era_zero_carbon_living_Huawei_s_flagship_residential_energy_storage_6.jpg 

KONTAKT: July He, hechenjie@huawei.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do nové éry bezuhlíkového bydlení s vlajkovým řešením společnosti Huawei pro ukládání energie v obytných budovách  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.