Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rekordní měsíc pro kryptoměny. Objem uživatelských aktiv na Binance překročil 100 miliard dolarů

PR článek, aktualizováno 27. března 2024, 17:06

Praha 27. března 2024 (PROTEXT) - Binance, největší kryptoměnová burza dle objemů obchodů, dosáhla v uplynulém týdnu významného milníku. Díky silnému přílivu kapitálu do digitálních aktiv a několika dalším faktorům přesáhla celková hodnota aktiv, které Binance drží jménem svých uživatelů, hodnotu 100 miliard dolarů. Tento úspěch představuje nejen významný krok pro Binance, ale také pro celý kryptoměnový ekosystém, naznačující rostoucí důvěru a zájem investorů.

Důležitou součástí této důvěry je systém Proof of Reserves (POR), neboli důkaz o rezervách, který tvoří základ pro transparentnost a spolehlivost při správě uživatelských aktiv. Jedná se o pokročilý mechanismus, který umožňuje uživatelům i veřejnosti ověřit, že Binance skutečně drží uživatelská aktiva v poměru 1:1, plus dodatečné rezervy.

Systém POR využívá inovativní technologie, jako je kryptografie Merkleova stromu a zero-knowledge důkazy (specificky zk-SNARKs), které umožňují ověření celkové bilance uživatelských aktiv bez nutnosti odhalení specifických detailů jednotlivých účtů. Toto řešení nejen zvyšuje bezpečnost a soukromí, ale také poskytuje jasný důkaz o tom, že aktiva jsou správně zabezpečena a jsou dostupná.

Růst zažívá celý kryptoměnový sektor. Rapidně roste měsíční i denní objem obchodování. V prosinci 2023 měsíční objem obchodů poprvé od roku 2022 překonal 1 miliardu USD, s Binance držící přibližně 43 % tržního podílu. Denní objem obchodování na Binance se pohybuje v desítkách miliard dolarů, dnes je to konkrétně 26,5 miliardy dolarů, na začátku měsíce však částka vyšplhala až na 71 miliard.

Jeden milník za druhým boří také ceny kryptoměn. Cena bitcoinu, nejznámější světové kryptoměny, i přes cenové výkyvy dnes opět překročila hranici 70.000 USD. Hned za bitcoinem se drží ethereum, které si za poslední měsíc připsalo nárůst hned o 17 %. Kromě stálic na předních příčkách dle tržní kapitalizace se však daří i menším kryptoměnám. Například cena nativního tokenu Avalanche AVAX za poslední měsíc vzrostla o 49 %.

Za růstem kryptoměnového sektoru stojí i zvýšená důvěra v bezpečnost kryptoměnových transakcí. Binance, považovaná za průkopníka v oblasti bezpečnostních inovací, významně přispěla k této změně prostřednictvím svého důkladného přístupu k pravidlům KYC a AML. Tento závazek k bezpečnosti a transparentnosti nejen posiluje důvěru investorů, ale také přitahuje nové uživatele, kteří hledají spolehlivou platformu pro své investice.

 

 

 

 

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní měsíc pro kryptoměny. Objem uživatelských aktiv na Binance překročil 100 miliard dolarů  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.