Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Špičková technologie QD-Mini LED společnosti TCL, dokonalost velkého displeje a výjimečný zvuk vytvoří domácí filmový zážitek

PR článek, aktualizováno 27. března 2024, 11:32

Praha 27. března 2024 (PROTEXT) - TCL Electronics (1070.HK), přední značka spotřební elektroniky a světová dvojka na trhu televizorů, představuje základní vlastnosti dokonalého televizoru pro filmové nadšence. Společnost TCL se věnuje vytváření dokonalé platformy pro filmové fanoušky, aby se mohli zcela ponořit do tohoto formátu digitálního obsahu, a vytváří nejpokročilejší zobrazovací a zvukové technologie, které po celém světě přinášejí filmový zážitek do milionů domácností.

Mini LED v kombinaci s QLED a filmová síla

Jako lídr v oblasti Mini LED v kombinaci s technologií QLED zná společnost TCL hodnotu špičkové kvality obrazu a barevného výkonu, a je schopna vytvořit ideální displej, který pozvedne zážitek ze sledování filmů. Díky zvýšeným úrovním jasu umožňujícím vysoký a přesný kontrast, lepší barevnou rovnoměrnost a vynikající barevné vyjádření vytváří průkopnická technologie QD-Mini LED společnosti TCL předpoklady pro nejúchvatnější filmový zážitek.

V roce 2023 uvedla společnost TCL na trh model QD-Mini LED X955 s ohromujícím počtem 5 000 zón přímého zadního podsvícení a špičkovým jasem přes 5 000 nitů. Tento televizor okamžitě nově definoval nový standard pro technologii špičkových displejů. Abychom pochopili, proč je technologie podsvícení a jasu tak zásadní pro oživení filmového obsahu, uvědomme si, že v běžném životě dosahuje přirozený jas povrchu většiny objektů, jako je třpytící se jezero pod sluncem nebo povrch stolu pod světlem v kanceláři obvykle 4 500 až 5 000 nitů. Filmaři tyto krásné detaily zachycují objektivy svých kamer, ale až dosud tyto detaily mnoha televizorům unikaly. Přesto, že 1 000 nitů je v současnosti považováno za vysokou úroveň špičkového jasu, lidé sledující televizi doma neměli plný vizuální zážitek. Model X955 nabízí tvůrcům jedinečnou příležitost zobrazit obsah tak, jak jej zamýšleli. Detaily jsou vykresleny výjimečně jasně a výrazně se zlepšuje i barevný projev.

Prémiový televizor TCL QD-Mini LED s barevným rozsahem 98 % podle standardu DCI-P3 zobrazí více než miliardu barev a nabídne životnost až 100 tisíc hodin namísto běžných 60. Sledování scén odehrávajících se na obrazovkách v živých odstínech pomáhá přenést diváky přímo do centra dění a přináší bezkonkurenční divácký zážitek.

Obrazovky v kvalitě filmového sálu určené pro obytné prostory

Poptávka po ultra velkých obrazovkách na trhu roste, protože zákazníci oceňují vyšší zážitek ze sledování, který mohou poskytnout supervelké displeje. Pro milovníky filmů je upgrade na televizní obrazovku XL dokonalým řešením, jak si z pohodlí domova zopakovat filmové zážitky. Když diváci sedí přibližně tři metry od 98palcového televizoru, mají stejné zorné pole 60 stupňů, které se podobá sledování 30metrového filmového plátna z prostřední řady prostředních sedadel v kině.

Bezkonkurenční filmový prostorový zvuk

Pokud jde o výjimečný filmový obsah, vynikající obraz není ničím bez odpovídajícího zvuku. Společnost TCL u své vlajkové lodi QD-Mini LED X955 pracuje na tom, aby televizor poskytoval nejen kvalitní obraz, ale také kinematografický prostorový zvuk. Televizor X955 přináší nejlepší 160W zvuk ONKYO pro pohlcující zvuk a využívá multikanálový zvuk 4.2.2 s osmi zvukovými kanály, včetně levého, pravého, prostorového zvuku, dvou subwooferů a dvou kanálů sky-ring, které nabízejí zvuk nejvyšší kvality.

TCL nachází inspiraci ve skvělých filmech a ve světové kinematografii

Společnost TCL má dlouholetou historii v oblasti zábavy. V roce 2013 uzavřela společnost TCL partnerství s kultovním kinem TCL Chinese Theatre v Hollywoodu v Kalifornii, které je od roku 1927 stálicí zábavního průmyslu, hostí řadu významných filmových premiér a nabízí fanouškům možnost vidět otisky rukou a nohou svých oblíbených celebrit. Společnost TCL jako lídr v oblasti spotřební elektroniky a systémů domácího kina uplatnila svůj desetiletí trvající výzkum v oblasti kinematografie, aby pomohla divadlu prosperovat, a v roce 2023 obnovila partnerství. Svým posláním Inspire Greatness zdůrazňuje TCL svůj cíl přinášet zážitky ve stylu filmového sálu do domovů milionů zákazníků po celém světě.

Televize TCL QD-Mini LED X955 je nyní k dostání na českém trhu v řadě velikostí obrazovky až do 98". Aktuálně je na český trh uváděna velikost 115".

* Vzhled, funkce a dostupnost produktu se mohou v jednotlivých zemích/regionech lišit

O společnosti TCL Electronics

Společnost TCL Electronics (1070.HK) je rychle rostoucí společností v oblasti spotřební elektroniky a lídrem v celosvětovém televizním průmyslu. Byla založena v roce 1981 a nyní působí na více než 160 trzích po celém světě. Společnost TCL se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu produktů spotřební elektroniky od televizorů, audiotechniky až po inteligentní domácí spotřebiče. Navštivte webové stránky společnosti TCL na adrese www.tcl.com.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičková technologie QD-Mini LED společnosti TCL, dokonalost velkého displeje a výjimečný zvuk vytvoří domácí filmový zážitek  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.