Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Českém Těšíně přibyly úseky, na kterých měří městští strážníci rychlost

PR článek, aktualizováno 22. března 2024, 9:55

Český Těšín 22. března 2024 (PROTEXT) - Od ledna letošního roku mají strážníci Městské policie Český Těšín na starosti více úseků, na kterých měří rychlost projíždějících vozidel. Jde například o ulici Jablunkovskou Ostravskou nebo Karvinskou, kde se nachází větší počet přechodů pro chodce.

Martin Látka ,ředitel MP Český Těšín: "Konkrétně Jablunkovská byla vyžádána ze strany občanů města pro častější kontrolu. Jsme tady dnes nějakých 35 minut, chválabohu řidiči jsou ukáznění, tady se mohou chodci cítit bezpečně."

Na přítomnost strážníků řidiči už z dálky reagují.

Igor Svobodník, strážník MP Český Těšín: "Tu rychlost ve snížení vesměs není vidět, ale na větší vzdálenost si možná řidiči problikávají, takže nemůžeme stát na jednom místě delší dobu, pak je lepší se přesunou někam jinam. Vzdálenost je měřena na 250 metrů, abychom stihli zareagovat a vstoupit do vozovky, zastavit vozidlo." Martin Látka, ředitel MP Český Těšín: "V podstatě může ten strážník měřit z trojnožky, čili má stacionární radar, může ho mít v ruce nebo v autě sedící s tím, že má otevřené okénko a měří proti tomu jedoucímu vozidlu, zvažujeme ještě teď nákup radaru přímo do vozidla, který by mohl měřit při jízdě v rámci jednoho úseku, který tady máme."

Případné překročení rychlosti na ulici Jablunkovská řeší strážníci přímo na místě. Na některých úsecích je měření vyhodnocováno později.

Martin Látka, ředitel MP Český Těšín: "Z bezpečnostního hlediska by nebylo bezpečné ty řidiče hned odstavovat, což je ulice Karvinská, tam máme radar, který fotí a následně to předáváme dopravnímu odboru k dořešení.”

Nejvíce neukázněných řidičů bývá na ulici Frýdecká, která je opatřena úsekovým měřením. Tady například za víkend překročí stanovenou rychlost až 60 řidičů. Podle výše překročení rychlosti jsou pak všichni pokutováni podle nového zákona.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českém Těšíně přibyly úseky, na kterých měří městští strážníci rychlost  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.