Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Telkomsel a Huawei slavnostně otevírají první chytrý sklad 5G a inovační centrum 5G v Indonésii

PR článek, aktualizováno 22. března 2024, 9:30

Jakarta (Indonésie) 22. března 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední poskytovatel telekomunikačních služeb Telkomsel a globální dodavatel ICT řešení Huawei slavnostně otevřeli první indonéský chytrý sklad (5G Smart Warehouse) a inovační centrum (5G Innovation Center) s podporou technologií 5G v regentství Bekasi na Západní Jávě. Toto průlomové zařízení demonstruje potenciál technologie 5G transformovat skladové hospodářství, zvýšit provozní efektivitu a vytvořit nové příležitosti pro logistický průmysl, které podpoří skokový rozvoj digitální ekonomiky směrem k naplnění vize Golden Indonesia 2045.

Slavnostního otevření se ujal generální ředitel společnosti Huawei Indonesia pan Long za účasti významných osobností, jako je např. generální ředitel pro řízení zdrojů a vybavení pošt a informatiky z Ministerstva komunikací a informatiky dr. Ir. Ismail MT, ředitel síťového oddělení ve společnosti Telkomsel Indra Mardiatna, marketingový ředitel společnosti Telkomsel Derrick Heng, předseda Indonéské logistické asociace Mahendra Rianto a zástupci Bandungského technologického institutu, Univerzity Telkom i dalších oborových partnerů.

Generální ředitel dr. Ir. Ismail MT zdůraznil: "Chytrý sklad 5G společnosti Huawei, demonstrující okamžitou a bezchybnou integraci technologie 5G do digitalizačního úsilí, představuje zároveň budíček a nejzákladnější ekosystémový model. Tato integrace zcela evidentně přináší inovativní řešení, jejichž přínosy se mimo odvětví logistiky uplatňují i v řadě dalších průmyslových odvětví. Takového pokroku lze dosáhnout pouze díky společnému úsilí všech zúčastněných stran, které se spojily ve snaze urychlit digitální transformaci země."

Pan Long, generální ředitel společnosti Huawei Indonesia, zdůraznil závazek společnosti Huawei podporovat vládu a průmyslové subjekty při odhalování digitálních příležitostí Indonésie. "Na loňském summitu Solo 5G jsme se společně s průmyslovými partnery zavázali k rozvoji ekosystému 5G. Chytrý sklad 5G je důkazem hodnoty, kterou může technologie 5G přinést tradičním průmyslovým odvětvím v Indonésii," uvedl.

Ředitel síťového oddělení společnosti Telkomsel Indra Mardiatna poznamenal: "V duchu indonéské vize průkopnických inovací, které jsou motorem národního pokroku, si společnost Telkomsel i nadále zachovává pevné odhodlání poskytovat vynikající konektivitu, novátorská řešení a invenční služby, které mají za úkol posilovat postavení a katalyzovat rozsáhlé příležitosti pro rozvoj podnikání v zemi. Věříme, že nasazení chytrého skladu 5G spolu s koncepčními řešeními inovačního centra 5G zahájí éru transformace pro profesionály v odvětví logistiky, zejména díky posílení manažerských kompetencí a zvýšení provozní efektivity skladových systémů. S pevnou podporou vlády, díky laskavosti Ministerstva komunikací a informací, ale i prostřednictvím synergických partnerství se zúčastněnými stranami – včetně společnosti Huawei, průmyslových asociací a akademické obce – se společnost Telkomsel zavazuje vytrvat i nadále v prosazování dynamického rozvoje indonéského digitálního obchodu a ekonomického prostředí se zaměřením na inkluzivní a udržitelný pokrok."

Digitální ekonomika, která má být v budoucnu hlavním katalyzátorem indonéského hospodářství, vyžaduje podporu účinného a efektivního logistického průmyslu. Podle údajů Ministerstva národního rozvojového plánování/Bappenas klesly náklady na logistiku v Indonésii v roce 2023 na 14,29 % hrubého domácího produktu (z původních 23,5 %).

Výhody chytrého skladu 5G

Chytrý sklad 5G (5G Smart Warehouse) využívá pokročilé technologie – jako je internet věcí a analýza velkých dat – ke zjednodušení provozu, posílení bezpečnosti a zabezpečení, zvýšení efektivity, snížení spotřeby energie a zmírnění potenciálních neočekávaných ztrát.

K optimalizaci řízení zásob a prevenci výpadků mohou manažeři skladů využívat digitální dvojčata a analýzu dat v reálném čase.

Síť 5G také usnadňuje rychlou a přesnou komunikaci mezi zaměstnanci a autonomně řízenými vozidly (AGV) pro efektivní pohyb zboží. Bezpečnost skladu navíc zajišťují inteligentní bezpečnostní systémy využívající video a infračervené senzory.

Technologie 5G BTS (base transceiver stations, základnové vysílací stanice) společnosti Huawei, kterou sklad využívá, se vyznačuje spotřebou energie pouhých 5 wattů, což odpovídá spotřebě jedné úsporné žárovky, a představuje tak udržitelné řešení pro budoucnost.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2365771/Telkomsel_Huawei_inaugurating_Indonesia_s_5G_Smart_Warehouse_togther_partners.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2365772/Indonesia_s_5G_Smart_Warehouse.jpg 

KONTAKT: iris.lijiayue@huawei.com

 

PROTEXT

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Telkomsel a Huawei slavnostně otevírají první chytrý sklad 5G a inovační centrum 5G v Indonésii  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.