Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Online rezervace vstupenek na Zarqa Al Yamama – vůbec první velkolepou operu produkovanou Saúdskoarabským královstvím

PR článek, aktualizováno 21. března 2024, 21:08

Londýn (Británie) 21. března 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Významná mezinárodní inscenace bude mít premiéru ve čtvrtek 25. dubna v Kulturním centru krále Fahada v Rijádu

Saúdská Komise pro divadlo a múzická umění dnes oznámila spuštění mezinárodního webu na prodej vstupenek na Zarqa Al Yamama - vůbec první velké opery produkované Saúdskoarabským královstvím.

Sultán Al-Bazie, generální ředitel Komise pro divadlo a múzická umění, uvedl: "Jsme potěšeni, že můžeme tento historický okamžik kulturní cesty Saúdské Arábie sdílet s mezinárodním publikem. S velkým vzrušením uvádíme Zarqa Al Yamama a vítáme diváky z celého světa, aby objevili tento podmanivý příběh. Zarqa Al Yamama představuje fenomenální příležitost předvést hluboké národní dědictví saúdské umělecké scény, podpořit mezinárodní kulturní výměnu a zahájit novou, vzrušující generaci saúdských talentů na světové scéně."

Zarqa Al Yamama představuje kulturní výměnný fenomén, který spojuje místní talent s mezinárodními hvězdami. Libreto vytvořil oceňovaný saúdský básník a dramatik Saleh Zamanan. Aby se jeho tvorba dostala do centra pozornosti, Komise pro divadlo a múzická umění shromáždila skupinu předních mezinárodních odborníků a umělců v oblasti klasické hudby pod tvůrčím vedením Ivana Vukčeviće a společně s místními saúdskými talenty přinese světovou sérii představení.

Původní hudební partituru složil Australan Lee Bradshaw, který kromě prvků arabské hudby čerpá inspiraci z nejikoničtějších symfonií v klasické hudbě. Hlavní vokální obsazení vede světově uznávaná mezzosopranistka Dame Sarah Connolly, která sdílí pódium se saúdskými umělci Khayran Alzahrani, Reemaz Oqbi a Sawsan Al-Bahiti, mezi dalšími globálními a místními hvězdami, což představuje milník ve vývoji národního hudebního programu království.

Operu hudebně realizoval uznávaný drážďanský Sinfoniker pod vedením mezinárodně uznávaného dirigenta Pabla Gonzáleze a za doprovodu vokálního doprovodu Českého filharmonického sboru Brno. Světově proslulý je i kreativní jevištní režisér Daniele Finzi Pasca, producent významných mezinárodních uměleckých akcí.

Vstupenky na Zarqa Al Yamama – od 100 SAR/£ 20/$ 26 – lze rezervovat na oficiálních webových stránkách: https://dc.moc.gov.sa/home/event-tickets/208/zarqaa-al-yamama-opera/ .

Opera debutuje ve čtvrtek 25. dubna 2024 v Kulturním centru krále Fahada v Rijádu s 2700 místy a pokračuje sérii deseti představení, která skončí v sobotu 4. května 2024.

Komise pro divadlo a múzická umění

Komise pro divadlo a múzická umění je jednou z 11 odvětvových komisí spadající pod ministerstvo kultury. Komise byla založena v roce 2020 a stará se o další rozvoj odvětví divadelního umění v Saúdské Arábii. Komise pracuje na zlepšení infrastruktury odvětví prostřednictvím zdokonalení kvality obsahu, zvýšením místní produkce, podporou talentů a vytvářením příležitostí pro kulturní výměnu.

Chcete-li se dozvědět více o Komisi pro divadlo a múzická umění, navštivte webové stránky komise na adrese @MOCPerformArt.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2367353/Zarqa.jpg

 

Pro dotazy médií kontaktujte zarqa@thecommunicationgroup.co.uk, The Communication Group, T: +44 (0)20 7630 1411

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Online rezervace vstupenek na Zarqa Al Yamama – vůbec první velkolepou operu produkovanou Saúdskoarabským královstvím  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.