Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

František Kinský a Matyáš Novák na Velikonoce v Atriu Žižkov

PR článek, aktualizováno 21. března 2024, 16:32

Praha 21. března 2024 (PROTEXT) - František Kinský, potomek významného šlechtického rodu a průvodce oblíbeným seriálem Modrá krev a výjimečný klavírista Matyáš Novák uvedou další ze svých úspěšných programů. Tentokrát vystoupí v prostorách Atria Žižkov v Praze s programem s velikonoční tématikou, a to o Bílé sobotě 30. března v 16:00 a v 19:30 hodin. Komponovaný program spojuje vyprávění Františka Kinského a hudbu v podání Matyáše Nováka s intimní scénou a sváteční výzdobou.

Komponovaný pořad Františka Kinského a Matyáše Nováka navazuje na pořady vysílané v době lockdownu z rodového sídla Kinských, které na sociálních sítích sledovaly desetitisíce diváků, a úspěšné vyprodané vánoční turné obou hlavních protagonistů, které v prosinci 2023 navštívilo více než 2000 diváků.

Majitel zámku, potomek jednoho z nejstarších českých aristokratických rodů a moderátor oblíbeného dokumentárního cyklu Modrá krev, František Kinský v programu vypráví o duchovní podstatě Velikonoc, významných křesťanských svátků. Vysvětluje význam velikonočních symbolů křesťanských jako je kříž, paškál, pašijový týden, mazanec, jidáše i lidových, jakými jsou vajíčka, pomlázka, zajíček, koledování, šlehání, polévání vodou apod.

Výjimečný pětadvacetiletý klavírista Matyáš Novák, vítěz řady domácích i světových soutěží, v pražském Atriu Žižkov vystoupí bezprostředně po návratu z týdenní koncertní cesty po USA. Vyprávění Františka Kinského proloží kompozicemi Josefa Suka, Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. A samozřejmě zařadí i svého oblíbeného autora Ference Liszta a vlastní Fantazii na české lidové písně.

„Programy s Františkem Kinským mám velmi rád. Doprovází je neopakovatelná setkání s přáteli, diváky a věrnými posluchači, se kterými se osobně potkáváme u tradičních autogramiád,“ dodává k programu talentovaný pianista Matyáš Novák. Autogramiády se konají po skončení programu. Posluchači si během nich mohou zakoupit CD a knihy s věnováním obou účinkujících.

„Náš velikonoční program je vhodný pro všechny generace posluchačů. František Kinský přirozenou a nenásilnou formou se špetkou svého noblesního humoru a vzpomínkami na Velikonoce za dob jeho dědečka seznamuje publikum s průběhem Velikonoc a s původem tradic, které máme s těmito svátky spojené. V kombinaci se strhujícím výkonem Matyáše Nováka u klavíru lidé zažívají skutečně zážitek, na který dlouho vzpomínají,“ popisuje své zkušenosti pořadatelka akce a manažerka obou protagonistů Jana Dioszegi.

„Vystoupení s Matyášem Novákem si velmi užívám. Jsem rád ve společnosti, vždy mě bavilo provádět naším zámkem, být oddávajícím, těším se na další natáčení již 4. řady dokumentárního cyklu Modrá krev. V případě vystoupení s Matyášem stojím s výjimečným umělcem na opravdovém pódiu, mám před sebou hlediště, zažívám krásnou atmosféru i živý potlesk. Jsou to pro mě nezapomenutelné okamžiky,“ říká František hrabě Kinský.

Komponovaný program s názvem František Kinský a Matyáš Novák: Velikonoce 2024 bude uveden v Atriu Žižkov v Praze 30. března v 16:00 a v 19:30 hodin. Vstupenky jsou k zakoupení v obvyklých informačních centrech po celé České republice, a také jako HomeTickety v rámci rezervačního portálu ticketportal.cz.

 

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Kinský a Matyáš Novák na Velikonoce v Atriu Žižkov  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.