Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

STARMUS ODHALUJE SVŮJ PROGRAM PRO „STARMUS VII., BUDOUCNOST NAŠÍ DOMOVSKÉ PLANETY" V BRATISLAVĚ

PR článek, aktualizováno 21. března 2024, 10:27

Bratislava (Slovensko) 21. března 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - STARMUS, duchovním dítětem astrofyzika Garika Israeliana, PhD a kytaristy Queen Briana Maye, PhD v astrofyzice, dnes zahájil bezkonkurenční přednáškový program pro "STARMUS VII, Budoucnost naší domovské planety", který se bude konat v Bratislavě ve spolupráci se slovenským kybernetickým gigantem ESET od 12. května do 17. května 2024.

Festival, který spojuje devět laureátů Nobelovy ceny, více než 50 astronautů a významné osobnosti v oblasti změny klimatu, životního prostředí, umělé inteligence a kybernetické bezpečnosti, představuje velkolepý zahajovací koncert; exkluzivní přednášky; večerní akce STARMUS Sonic Universe Concert a Star Party; tábor STARMUS, který bere vědu do ulic; a jeho prestižní ocenění, medaili Stephena Hawkinga za vědeckou komunikaci. Celý program je k dispozici zde.

Festival odstartuje již brzy ohlášeným vystoupením legendárních umělců, po němž bude následovat týdenní akce na stadionu Ondřeje Nepely. Zahajovací přednášku přednese Dr. Jane Goodall DBE, zakladatelka – Jane Goodall Institute & UN Messenger of Peace, následuje několik přednášek o změně klimatu a souvisejících tématech.

Druhý den se účastníci mohou těšit na sérii přednášek, které se mimo jiné ponoří do témat, jako jsou inovace, technologie, kybernetická bezpečnost a AI. Soukromá HVĚZDA večírku přivítá hosty, aby si odpočinuli a navázali kontakt.

Třetí den proběhne slavnostní předávání medailí Stephena Hawkinga a koncert Sonic Universe, který pořádá populární vědecký komik Robin Ince a zakladatelé společnosti STARMUS Garik Israelian a Brian May. Hlavními hvězdami koncertu budou The Offspring a Tony Hadley.

Čtvrtý den bude obsahovat přednášky o záležitostech, jako je náhodnost a realita, kosmologie dnes a zítra, editace genů atd. 108' kulatý stůl – Starmus nejexkluzivnější kulatý stůl s významnými panelisty uzavře den.

Pátý závěrečný den bude věnován tématům, jako je ochrana Země při zkoumání vesmíru, obyvatelných planet mimo Zemi, povaha času atd.

Program STARMUS Camp and City ve spolupráci se slovenskými univerzitami se bude po celou dobu konat na Hlavním náměstí s vědeckými výstavami, prezentacemi a živým hudebním programem.

Vstupenky jsou k dispozici na webových stránkách festivalu se slevou pro včasné zájemce do 15. dubna.

Pro letošní ročník se společnost STARMUS spojila se společností ESET. STARMUS VII sponzorují VÚB banka, OMEGA a KIA Slovakia. STARMUS VII se bude konat pod záštitou prezidentky Slovenské republiky a primátora Bratislavy a pod záštitou Zastoupení Evropské komise na Slovensku.

O společnosti STARMUS

Starmus, který založil Garik Israelian PhD, astrofyzik na Institutu astrofyziky Kanárských ostrovů (IAC) a Sir Brian May PhD, astrofyzik a hlavní kytarista ikonické rockové kapely Queen, je festival vědy, umění a hudby, který přináší exkluzivní rozhovory a diskuse astronautů, kosmonautů, nositelů Nobelovy ceny a významných osobností z různých vědeckých oborů a hudebního prostředí. Festival v každém ročníku hostí prestižní medaili Stephena Hawkinga za vědeckou komunikaci, kterou vytvořili Alexej Leonov, Garik Israelian a Brian May. Mezi předchozí vítěze medaile Stephena Hawkinga patří Dr. Jane Goodallová, Elon Musk, Jean-Michel Jarre, Neil deGrasse Tyson, Brian Eno, Hans Zimmer a dokument Apollo 11

Pro více informací navštivte Starmus.com

STARMUS Communications

Rodríguez brezo@starmus.com / press@starmus.com /+34 678 255 196

Lilit Midoyan lmidoyan@starmus.com

Siranush Gyurjinyan sgyurjinyan@starmus.com

 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2366548/STARMUS_Launch_London.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2366569/STARMUS_Launch_Bratislava.jpg 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2366570/Starmus_Logo.jpg

 

PROTEXT

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

STARMUS ODHALUJE SVŮJ PROGRAM PRO „STARMUS VII., BUDOUCNOST NAŠÍ DOMOVSKÉ PLANETY" V BRATISLAVĚ  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.