Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Portál Spa.cz v loňském roce odbavil poptávky za 1,6 miliardy korun

PR článek, aktualizováno 21. března 2024, 9:48

Praha 21. března 2024 (PROTEXT) - Portál Spa.cz nabízející téměř čtyři tisíce lázeňských, wellness a dalších rekreačních pobytů odbavil v roce 2023 poptávky v hodnotě 1,6 miliardy korun. Největší zájem je o tuzemské pobyty, avšak postupně roste zájem i o Polsko a Maďarsko.

Během roku 2023 zpracoval portál Spa.cz přibližně 140 tisíc poptávek po lázeňských a wellness pobytech, jejichž celková hodnota dosáhla hodnoty 1,6 miliardy korun. Již v prvních dvou měsících letošního roku zaznamenal portál meziroční nárůst poptávek o 20 %. Co však zůstává prozatím téměř neměnné, je průměrná hodnota objednávky, tedy okolo 11 500 korun.

Délka pobytů se liší v závislosti na jejich typu. U wellness pobytů se jedná o kratší dobu, tedy průměrně 2,5 noci, neboť tento druh odpočinku si lidé oblíbili na víkendy. V případě lázeňských pobytů pak vzroste v průměru na 4,5 noci. Asi nikterak překvapivá není skutečnost, že převážná většina objednávek pobytů spadá do období červenec až říjen, jedná se až o 40 % všech rezervací. „Našim klientům vždy doporučujeme, aby si svůj pobyt rezervovali v dostatečném předstihu, a to jak pro letní, tak i zimní období. V nejvíce exponované měsíce kapacity rychle mizí, především od začátku června.“ uvádí Ing. Lukáš Václavek, Marketing Manager Spa.cz. Největšímu zájmu se během léta těší rodinné pobyty s dětmi.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že Češi rádi vyrážejí především do zahraničí, v segmentu, na který se Spa.cz zaměřuje, toto příliš neplatí. „Zaznamenali jsme rostoucí zájem o lázeňské a wellness pobyty v Polsku nebo Maďarsku, nicméně prozatím zahraniční pobyty tvoří pouze 3,3 % všech poptávek,“ dodává Václavek. Tradiční české a moravské lázně tak zůstávají stálicemi. Lidé se rádi vrací do Luhačovic, Františkových Lázní, Mariánských Lázní, Karlových Varů. Stranou zájmu nezůstávají ani horské oblasti jako Špindlerův Mlýn či Harrachov, za wellness se ovšem jezdí i do Liberce.

Blížící se Velikonoce řada lidí rovněž využívá k návštěvě některého wellness či lázeňského zařízení, což se projevuje také na hodnotě objednávek, která v tento čas stoupla přibližně o 14,5 %. Nikterak se ovšem nemění délka pobytu, tedy zhruba 2 noci, ani lokality. K výše uvedeným tradičním lázním pouze ještě přibyly Lázně Třeboň.

Spa.cz

Spa.cz je online portál založený v roce 2008, který se specializuje na vyhledávání a doporučení lázní a wellness zařízení. Hlavním cílem je poskytnout zákazníkům ten nejlepší odpočinek a zážitky spojené s wellness dovolenou. Portál nabízí přehledné kategorie českých i zahraničních lázní a hotelů, což usnadňuje uživatelům výběr. Kromě toho, že se zaměřuje na lázeňské služby, také poskytuje ubytovací, turistické a rezervační služby. Společnost dále provozuje sesterské portály jako hotel.cz, penzion.cz, hotely.cz a previo.cz. Spa.cz tedy funguje jako prostředník mezi zájemci o wellness a lázeňské služby a příslušnými poskytovateli těchto služeb.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Portál Spa.cz v loňském roce odbavil poptávky za 1,6 miliardy korun  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.