Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

IMG Sasko-Anhaltsko představuje své nové nabídky cestovního ruchu na ITB Berlín 2024 – další plus pro přenocování zahraničních hostů

PR článek, aktualizováno 20. března 2024, 10:46

Magdeburg (Německo) 20. března 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - • Poprvé od začátku pandemie přes osm milionů přenocování

• Jedenáctiprocentní nárůst přenocování zahraničních hostů

• Nabídky "Hello, Saxony-Anhalt" v rámci státní turistické kampaně

Odborníci v oblasti cestovního ruchu z investiční a marketingové společnosti Sasko-Anhaltsko mbH (IMG) jsou spokojeni se zvýšeným počtem přenocování a silným rokem pro cestovní ruch v roce 2023. Noční turistika v Sasku-Anhaltsku se podle Státního statistického úřadu nyní téměř vrátila na úroveň předpandemického roku 2019. Sasko-Anhaltsko zaznamenalo přibližně 3,4 milionu příjezdů hostů a 8,4 milionu přenocování. Odpovídá to nárůstu počtu příjezdů hostů o sedm procent a počtu přenocování o šest procent ve srovnání s předchozím rokem. Do Saska-Anhaltska také přijelo o jedenáct procent více zahraničních hostů, více než čtvrt milionu příjezdů, což jednoznačně překračuje úroveň před covidem.

Tato dobrá zpráva a nové nabídky "Hello, Saxony-Anhalt" byly představeny na společném stánku Německého národního turistického sdružení (GNTB) na ITB 2024. Cestovní a výletní destinace "Hello, Saxony-Anhalt" byly vybrány tak, aby na základě průzkumu trhu splňovaly různá očekávání nejdůležitějších skupin hostů: světové dědictví UNESCO v Sasku-Anhaltsku, aktivní nabídky v malebné krajině a fascinující místa měnící svou podobu.

Dr. Robert Franke, výkonný ředitel IMG, zdůraznil kvalitu "Hello, Saxony-Anhalt": "Pět cestovních regionů mezi Harzem a Heide, stejně jako města Magdeburg, Dessau-Roßlau a Halle (Saale) nabízejí nezapomenutelné zážitky. Spolu s inspirativními trasami umožňují největší možnou rozmanitost v nejkratším možném čase vyhrazeném na cestu." Zde je několik příkladů:

"Švédský balíček" – Kultura a kuchyně v Halle (Saale) nabízí tři dny kulturního ponoření, včetně komentovaných prohlídek historického centra, návštěv "Nebra Sky Disk" a výstav v Muzeu umění Moritzburg. Významný je vliv skladatele Händela s muzeem, pomníkem na tržišti a různými koncerty. Zážitek dokončí výlet proti proudu řeky Saale do katedrály v Naumburgu a ochutnávka vín z regionu Saale-Unstrut.

"Balíček USA" – Inspirativní: region světového dědictví se zaměřuje na oblast světového dědictví, zejména na Lutherstadt Wittenberg, kde hosté cestují časem zpět do reformace a prozkoumávají Lutherův dům, hradní kostel a Cranachovy dvory. Doporučujeme celodenní výlety na památky UNESCO, jako je Království zahrady Dessau-Wörlitz, které nejlépe prozkoumají jízdy gondolou, a Bauhaus Dessau se svými ikonickými budovami a návštěvou muzea Bauhaus.

Harz Mountain Special pro hosty z Nizozemska a Dánska se zaměřuje na aktivity pro rodiny s dětmi ve Wernigerode, jako je prohlídka centra města s hrázděnými domy a návštěva hradu s nádherným výhledem na pohoří Harz a Christianental Wildlife Park. Zájemci o adrenalin mohou vyzkoušet Harz Zipline, jízdu na stěně nebo projížďku lodí, s návštěvou summitu Brocken jako nutností. Dříve pevnost na železné oponě mezi Východem a Západem je dnes poslední zastávkou slavné Brockenské železnice.

Magdeburk a sever pro hosty z Polska a České republiky zahrnuje návštěvy Magdeburské katedrály, Zelené citadely a parku Herrenkrug. V nabídce jsou výlety lodí po Labi a jednodenní výlet do Tangermünde, který by mohl snadno projít na filmovou scénu - kostelní věže, impozantní městská zeď s hradním komplexem a malé obchody v historickém centru. A rodiny si užijí Loburg s dobrodružným parkem s jahodovou tématikou.

Více informací: hello-saxony-anhalt.com

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=hBNEOBFgLcU

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1840465/4594819/IMG_Sachsen_Anhalt_ Logo.jpg

 

Kontakt: Sabine Kraus,

Tel.: +49 391/568 9920,

E-mail: Sabine.Kraus@img-sachsen-anhalt.de

 

 

PROTEXT

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IMG Sasko-Anhaltsko představuje své nové nabídky cestovního ruchu na ITB Berlín 2024 – další plus pro přenocování zahraničních hostů  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.