Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kávovarům NESPRESSO dává nový život program RELOVE

PR článek, aktualizováno 18. března 2024, 14:39

Praha 18. března 2024 (PROTEXT) - U příležitosti Světového dne recyklace uvádí Nespresso na český trh program RELOVE, který dává nový život kávovarům Vertuo NEXT. V praxi to znamená, že daný přístroj NESPRESSO byl buď vrácen, nebo utržil mírné poškození během užívání. Po pečlivé kontrole, vyčištění, otestování a případné opravě je poté ošetřen profesionálními techniky, znovu zabalen a uveden zpět do prodeje jako repasovaný kávovar RELOVE, který se ničím neliší od nového kusu. Znovu se tak ukazuje, že udržitelnost a cirkularita je pro filozofii značky Nespresso klíčová.

Repasovaný kávovar z projektu RELOVE je téměř stejný jako zcela nový přístroj. Jediným rozdílem je jeho předchozí příběh a fakt, že se díky přístupu značky NESPRESSO vyhnul zbytečné likvidaci. Stejně jako na nový kávovar se i na něj vztahují všechny záruky a na jeho provozu není jakkoli poznat, že jde o repasovaný kávovar.

Trend v oblasti repasované techniky získává v posledních letech stále větší popularitu a velmi roste. A to kvůli důležitým aspektům, které přitahují spotřebitele – podpora udržitelnosti a cenová dostupnost. Repasují se počítače, mobilní telefony a další elektronická zařízení. Na podobnou cestu se nyní vydává i Nespresso. „Závazek udržitelnosti je pro nás v Nespresso zásadní a spuštěním programu Relove posouváme tento závazek na novou úroveň,“ vysvětluje Andrea Petrová, marketingová manažerka ze společnosti Nespresso. Spolu s kávovarem RELOVE nový majitel získá dobrý pocit, že vědomě přispěl k ušetření cenných zdrojů a ke snižování množství odpadu. Právě v tom tkví kouzlo cirkularity – udržet výrobky co nejdéle v oběhu znamená zbytečně nezatěžovat životní prostředí.

K dalším již dobře známým aktivitám na poli udržitelnosti patří Nespresso recyklační program, díky němuž se daří zákazníky motivovat k vracení použitých kávových kapslí, které se poté dále zpracovávají. Hliník coby nekonečně recyklovatelný materiál se totiž z hlediska cirkulární ekonomiky vyplatí vracet do oběhu. Za své vysoké standardy sociální a ekologické zodpovědnosti získala společnost Nespresso prestižní certifikaci B-CorpTM. Tato certifikace důkladně a nezávisle hodnotí dopad společnosti na lidi a planetu, od uhlíkové stopy až po zacházení se zaměstnanci.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kávovarům NESPRESSO dává nový život program RELOVE  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.