Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Moderní technologie ve zvířecím pohřebnictví – První samoobslužné pietní místo pro zvířata – Memory Pet Point

PR článek, aktualizováno 14. března 2024, 14:07

Praha 14. března 2024 (PROTEXT) - Společnost Memory Servis s.r.o. představuje novou mezinárodní službu, která od února 2024 ještě více zpřístupnila a přiblížila zvířecí kremaci chovatelům domácích mazlíčků. Jedná se o Memory Pet Point - První samoobslužné pietní místo s možností individuálního uložení zvířete a následnými kremačními službami. Díky moderním technologiím se mohou klienti kdykoliv 24 hodin denně a 7 dní v týdnu rozloučit se svým zvířecím přítelem v důstojném prostředí a naprostém soukromí, bez nutnosti v této již tak těžké chvíli s kýmkoliv komunikovat. Službu mohou využít v okamžiku a čase, který jim nejlépe vyhovuje, a to bez pohotovostních příplatků zvířecích krematorií. Oficiální představení služby proběhne na veletrhu For Pets, 4.-7. dubna 2024 na výstavišti v Letňanech. Stánek 5, hala 3.

První Memory Pet Pointy jsou již v provozu v České Lípě a v areálu Státního veterinárního ústavu na Praze 6. Další místa se budou postupně otevírat ve spolupráci s partnerskými krematorii zvířat po celé České republice, ale také na Slovensku, v Německu, Rakousku a Polsku.

„Mnoho let provozujeme Krematorium zvířat Česká Lípa a víme, jak je pro naše klienty bolestné a složité se s touto nenadálou situací vyrovnat, a jak stresující může být zvládnutí praktické stránky odchodu mazlíčka. Vytvořili jsme proto tuto novou službu, jejímž cílem je maximální zpřístupnění zvířecí kremace a zjednodušení tohoto smutného období.“ Říká Dalibor Novák, majitel společnosti.

Na webových stránkách www.memorypetpoint.com klient vybere váhovou kategorii svého zvířátka a místo které je mu nejblíže, zadá nezbytné údaje o sobě a mazlíčkovi a provede on-line platbu. Tak získá PIN kód, který mu umožní vstup do Memory Pet Pointu. Pro snazší orientaci je k dispozici krátký video návod.

Odkaz na video k textu: https://youtu.be/_tryBcwzlN8?si=MQLZe-N4YJa-I-Jz

Pracovníci krematoria klienta následující pracovní den kontaktují a pomohou mu s výběrem urničky nebo vzpomínkových pietních předmětů. Po dokončení kremace si klient vyzvedne urnu s popelem opět ve výdejních boxech Memory Pet Pointu.

„Memory Pet Point není konkurencí zvířecím krematoriím, ale rozšířením jejich služeb. Klienti vyžadující kontakt s pracovníkem krematoria jej samozřejmě budou mít i nadále. Samoobslužná místa jsou určena pro klienty, kteří si přejí důstojné rozloučení se zvířátkem, ale nechtějí v této těžké chvíli s kýmkoliv komunikovat. Další velká skupina klientů si službu zvířecí kremace nemůže díky nákladům na přepravu či pohotovostní příplatky dovolit nebo se nemohou uvolnit z práce.“ Doplňuje Lukáš ILLEK, obchodní ředitel Memory Servis.

Memory Servis s.r.o. od roku 2016 provozuje Zvířecí krematorium zvířat Česká Lípa, zabývá se dovozem moderních kremačních technologií B&L Cremation Systems ze Spojených států a poskytuje poradenství při vzniku nových zvířecích krematorií v České a Slovenské republice.

Sesterská společnost Memory Crystal s.r.o. je již déle než 20 let předním výrobcem a exportérem křišťálových uren a Památečního skla. Dováží také pohřební urny a pietní předměty ze zahraničí. Po celou dobu svého působení přináší inovativní přístup a nové myšlenky do oblasti lidského i zvířecího pohřebnictví, za které je pravidelně oceňována.

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní technologie ve zvířecím pohřebnictví – První samoobslužné pietní místo pro zvířata – Memory Pet Point  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.