Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Yanfeng představuje nový koncept sedadla, který snižuje uhlíkovou stopu výrobku

PR článek, aktualizováno 12. března 2024, 16:38

Neuss (Německo) 12. března 2024 (PROTEXT/ots) - Nízkouhlíkové sedadlo je milníkem ve strategii udržitelnosti společnosti Yanfeng

Dodavatel automobilového průmyslu Yanfeng vyvinul nové udržitelné sedadlo. Sedadlo Reco Seat společnosti Yanfeng nově definuje ekologická řešení pro interiéry vozidel – od použitých materiálů až po sníženou uhlíkovou stopu výrobku – a představuje důležitý krok ve strategii udržitelnosti společnosti. Díky použití inovativních a recyklovaných materiálů, od pěny až po kovovou konstrukci, snižuje sedadlo Reco Seat emise CO2 až o 40 % ve srovnání s běžnými sedadly.

Důležitý milník ve strategii udržitelnosti společnosti Yanfeng

Reco, zkratka pro „Recycle + Eco“, představuje významný krok vpřed směrem k cílům společnosti v oblasti ochrany klimatu. Mezi tyto cíle patří využívání recyklovaných surovin a lehkých stavebních prvků, které výrazně snižují emise uhlíku a uhlíkovou stopu výrobků (PCF).

„Jsme odhodláni poskytovat inovativní a udržitelná řešení pro interiéry vozidel. Vývoj nového sedadla Reco je důležitým milníkem v naší strategii udržitelnosti a naším příspěvkem k omezení globálního oteplování na 1,5 °C v souladu s cíli Pařížské dohody,“ říká Uwe Borchers, viceprezident a generální ředitel Yanfeng Seating pro Evropu a Jižní Afriku.

Inovativní materiály šetrné k životnímu prostředí

Jedním z hlavních bodů strategie udržitelnosti společnosti Yanfeng je používání inovativních, udržitelných materiálů. Sedadlo Reco je vyrobeno z několika materiálů, včetně polyetylentereftalátu (PET), polyuretanu (PU), recyklované pěny, termoplastické pěny, ekologicky šetrné kovové konstrukce, lehkého potahu opěradla z PET s optimalizovanou hmotností a hybridního sedáku.

Potah sedadla z PET-PU je vyroben ze 100% recyklovaných lahví od nealkoholických nápojů, což snižuje emise uhlíku o více než 20 %. Pěna použitá pro sedadlo a opěradlo Reco Seat je také šetrná k životnímu prostředí. Kombinace recyklované a termoplastické pěny zajišťuje komfortnější sezení a lepší oporu ve srovnání s běžnou polyuretanovou pěnou. Kromě toho se při výrobě a tvarování pěny používá průmyslová odpadní vodní pára, která výrazně snižuje spotřebu energie a emise.

Výrazná úspora emisí ve výrobku díky recyklované oceli a zelené energii

Společnost Yanfeng spolupracuje s ocelářskou společností, aby zajistila, že sedadlo Reco Seat nabízí významné snížení emisí CO2 z výrobku. Použití až 100 % ocelového šrotu jako suroviny a využití ekologické elektřiny při výrobě kovové konstrukce z recyklovaného kovu snižuje uhlíkovou stopu výrobku o více než 60 %. Skořepina sedadla je vyrobena z vysoce pevného recyklovaného plastu. Nahrazuje běžnou kovovou skořepinu sedadla a tím také naplňuje cíl společnosti nahradit ocel plastem.

Pro dosažení lehkého, dynamického a udržitelného designu je na kryt opěradla použit recyklovaný PET. Hybridní sedák navíc využívá místo kovu vysokopevnostní recyklované kompozitní materiály, což snižuje uhlíkovou stopu výrobku o 20 %. To také umožňuje větší výběr technik povrchové úpravy.

„Reco Seat je v současné době ve fázi vývoje. Je to vynikající příklad výrobku, na kterém můžeme demonstrovat naše odborné znalosti a vést dialog s našimi zákazníky o udržitelnosti a oběhovém hospodářství. Společně s naším týmem pro vývoj sedadel a kolegy z oblasti inovací pracujeme na udržitelných řešeních pro příští generaci vozidel,“ dodává Borchers.

Rádi vám poskytneme další informace:

Yanfeng International Jagenbergstraße 1 41468 Neuss Německo

Astrid Schafmeister Tel.: +49 2131 609-3028 e-mail: astrid.schafmeister@yanfeng.com

O společnosti Yanfeng

Společnost Yanfeng je předním světovým dodavatelem automobilů zaměřeným na interiéry, exteriéry, sedadla, elektroniku kokpitu a systémy pasivní bezpečnosti. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 57.000 lidí na více než 240 místech. Její technický tým čítající 4200 odborníků působí ve dvanácti výzkumných a vývojových centrech a dalších regionálních pobočkách a disponuje rozsáhlými schopnostmi včetně vývoje inženýrských řešení a softwaru, návrhu a ověřování testů. Společnost Yanfeng se specializuje na koncepty inteligentních kabin (koncepty inteligentních prostorů pro cestující) a technologie lehkých konstrukcí a pomáhá výrobcům automobilů utvářet mobilitu budoucnosti pomocí špičkových řešení interiérů. Více informací najdete na adrese www.borbet.de.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Yanfeng představuje nový koncept sedadla, který snižuje uhlíkovou stopu výrobku  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.