Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ČPZP zastavila řízení týkající se léčby přípravkem Upstaza

PR článek, aktualizováno 11. března 2024, 10:44

Ostrava 11. března 2024 (PROTEXT) - Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) byla nucena zastavit řízení v medializované věci léčby pojištěnce Martina Zatloukala přípravkem Upstaza z procesních důvodů. ČPZP nemůže rozhodnout o úhradě nákladů plánované zdravotní péče v zahraničí, která byla do vydání pravomocného rozhodnutí ČPZP poskytnuta, lze však požádat o náhradu skutečně vynaložených nákladů.

Vzhledem ke skutečnosti, že v období mezi vydáním příslušného rozhodnutí ČPZP v této věci a uplatněním řádného odvolání byla léčba našemu pojištěnci poskytnuta, stala se původní žádost o povolení úhrady nákladů spojených s plánovanou léčbou z procesního i materiálního pohledu bezpředmětnou. Podle veřejně dostupných informací byla úhrada provedena z prostředků vybraných v rámci veřejné sbírky na portále Donio.cz.

Tato skutečnost nemá vliv na to, že pojištěnec může uplatnit žádost o náhradu jím vynaložených nákladů (tzv. refundaci). Jedná se však o jiné, samostatné řízení, kterému se bude pojišťovna v případě, že obdrží příslušnou žádost, věnovat a v souladu se zákonem ho posoudí. Procesní postup v této věci je však v tuto chvíli věcí žadatele.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje více než 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

Aktuální informace na www.cpzp.cz

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČPZP zastavila řízení týkající se léčby přípravkem Upstaza  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.