Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nové BMW X2 přichází se širokou nabídkou pohonných jednotek. Jako první ho vyzkoušeli zákazníci inveltu!

PR článek, aktualizováno 11. března 2024, 9:25

Praha 11. března 2024 (PROTEXT) - Společnost invelt uvedla do prodeje novou generaci BMW X2. Zákazníkům přináší širokou možnost volby pohonných jednotek – zážehové a vznětové motory i čistě elektrickou verzi. Ceny začínají na 1,041.300 Kč.

Na český trh přichází nové BMW X2, které k prémiovému vzhledu přidává notnou dávku praktičnosti. Promyšlený interiér a výborné jízdní vlastnosti pak podtrhují atraktivitu nové X2.

Karoserie SAC s elegantní klesající linií střechy připomínající kupé a výrazná maska chladiče s typickými ledvinkami X2 nabízejí působivý sportovní nádech. Druhá generace X2 tentokrát jde ve stopách větších BMW X4 a BMW X6 a zároveň narostla (je o 54 mm delší než X1), čímž se výrazně zvětšil vnitřní prostor pro posádku i zavazadla.

BMW X2 nabízí na výběr z několika spalovacích motorů párovaných se sedmistupňovou samočinnou převodovkou. Základní verze BMW X2sDrive20i s nejnovější generací zážehového tříválce o objemu 1,5 litru disponuje výkonem 125 kW/170 koní a vykazuje kombinovanou spotřebu 6,5-6,0 l/100 km. Základní čtyřválcový diesel ve verzi BMW X2sDrive118d byl přepracován, má výkon 110 kW/150 koní a spotřebu 5,5-5,1 l/100 km. Vrcholem dostupným ihned od uvedení na trh je verze BMW X2 M35i xDrive poháněná přepracovaným přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 221 kW/300 koní a točivým momentem 400 Nm v širokém rozmezí 2000-4500 min-1. BMW X2 M35i xDrive akceleruje z klidu na 100 km/h za 5,4 sekundy a je standardně vybaveno adaptivním M podvozkem, specificky naladěným pohonem všech kol a na přání je možné mít i sportovní dvoudílné brzdové kotouče.

Vůbec poprvé je BMW X2 dostupné v čistě elektrickém provedení iX2 xdrive30. K pohonu jsou použity dva elektromotory, na každé nápravě jeden, s celkovými parametry 230 kW/313 koní a 494 Nm. To elektrickému SAC propůjčuje vysoce nadprůměrnou dynamiku vyjádřenou zrychlením 0-100 km/h za 5,6 sekundy. Přitom spotřeba dle WLTP se pohybuje mezi 17,7-16,3 kWh/100 km, což svědčí u vysoké účinnosti pohonných jednotek, a na jedno nabití iX2 xDrive30 ujede 417-449 km. Elektrickou iX2 lze nabíjet z běžné zásuvky, wallboxu i stejnosměrnou rychlonabíječkou výkonem až 130 kW, což stačí na nabití z 10 na 80 % za 29 minut.

Uvnitř BMW X2 sdílí stejnou palubní desku jako BMW X1 a přestože je většina funkcí ovládána přes dotykový displej, hlasitost audiosystému a volbu jízdních režimů stále ovládáte pomocí klasických ovladačů na spodní středové konzole vedle voliče převodovky. Digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 10,3“ nabízí řadu možností uspořádání a uprostřed palubní desky je dotykový displej infotainmentu s úhlopříčkou 10,7“. Operační systém infotainmentu je nabitý funkcemi, včetně navigace, systémů Android Auto a Apple CarPlay a aplikací, které dovoluje streamovat video nebo hrát arkádové hry s telefonem jako ovladačem. Pro vyznavače kvalitního poslechu hudby je k dispozici systém Harman Kardon s 12 reproduktory.

Vpředu je dvojice držáků na nápoje na půllitrovou láhev, bezdrátová nabíjecí přihrádka pro telefon má pružinou svorku, která jej udrží na místě. Nárůst rozměrů ve srovnání s předchozí generací ocení především cestující na zadních sedadlech, i 180 cm vysoký cestující má dostatek místa pro hlavu, pod předními sedadly je dostatek místa pro nohy a je možné nastavit sklon opěradla. Zavazadlový prostor narostl o 90 litrů na základních 560 litrů. Bez problémů se do něj vejde velký kočárek nebo zavazadla na rodinný výlet. Zavazadlový prostor má navíc účelný čtvercový tvar a po stranách je vybaven několika malými odkládacími prostory. Standardem je elektrické ovládání pátých dveří.

Více informací najdete na stránkách společnosti invelt zde.

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové BMW X2 přichází se širokou nabídkou pohonných jednotek. Jako první ho vyzkoušeli zákazníci inveltu!  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.