Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na osvětlení v kuchyni

PR článek, aktualizováno 7. března 2024, 15:02

Praha 7. března 2024 (PROTEXT) - V dnešní době je kuchyně místem, kde se nejen připravuje jídlo, ale také slouží jako centrum rodinného života a společenských setkání. Je dobré vědět, že správným osvětlením můžeme tuto důležitou část našich domovů posunout na úplně novou úroveň elegance a modernosti. Možnosti nových, inspirativních osvětlovacích prvků se v posledních letech neuvěřitelně posunuly – poslouží nejen praktické stránce věci, ale kuchyni dodají kouzelnou atmosféru. Z kuchyně se tak stane místo, které budete milovat.

Centrální osvětlení – více než jen světlo

Závěsná světla nebo stropní svítidla nad jídelním stolem jsou skvělou volbou. Pokud máte dost místa, můžete uplatnit designérský trik s opakováním – zvolte lampu s více zdroji světla nebo nainstalujte tři závěsná svítidla ve shodném designu a dvou různých velikostech – jedno větší a dvě menší. Zvažte regulovatelné světelné zdroje, které vám umožní nastavit intenzitu osvětlení podle potřeby a také vytvořit příjemné prostředí při jídle s blízkými i hosty.

Osvětlení pracovní plochy

Centrální osvětlení rozhodně nestačí k tomu, aby se vám v kuchyni příjemně a bezpečně pracovalo. Prostor pracovní plochy je opravdu nutné velmi dobře osvětlit. I zde se ale může snoubit praktičnost s estetikou – a také úsporností provozu. Místem, kam se světla umísťují, jsou většinou horní závěsné skříňky.

„LED osvětlení, které poskytne dostatečné a rovnoměrně osvětlení pracovní plochy, si můžete zvolit v přisazeném profilu anebo zafrézované přímo do dna horních skříněk,“ vysvětluje Lucie Pardubská, produktová manažerka KUCHYNĚ gorenje. Může mít podobu LED bodových světel, ale také průběžných pásků, které mohou svítit nejen dolů, ale také nahoru a prosvěcovat tak prosklené horní skříňky.

Jinou variantou jsou integrované LED lišty nebo integrovaná LED bodová osvětlení – montují se na horní i spodní police závěsných skříněk a nasvěcují prostor pod skříňkami i ve skříňce.

Další možností jsou speciální dna do horních skříněk z hliníkových profilů s mléčným sklem. Využívají úsporné LED pásky nebo LED trubice a nemají viditelné spoje. Působí rovněž velmi elegantně.

Další designové světelné prvky

Osvětlené skříňky, regály, poličky i parapety nejen zvýrazňují vaše oblíbené kuchyňské nádobí, ale také přidávají prostoru punc moderního luxusu. Skleněná dvířka skříněk se stávají zářícími výlohami, které odhalují vaše poklady.

Romantickou atmosféru rozhodně navodí i nasvětlení soklu kuchyňské linky - při výrobě kuchyní na zakázku se využívají i vestavné hliníkové LED profily, které tvoří s nábytkem rovinu.

Velmi praktické je také osvětlení vnitřního prostoru zásuvek ve spodních skříňkách nebo v potravinových skříních – když je otevřete, samy se rozsvítí. Máte tak perfektní přehled a přiznejme si, je to také krásné a efektní. Stejně jako podsvícení průběžných úchytkových profilů v moderně pojatých kuchyních bez viditelných madel.

Vstupte do éry chytrých domovů

„Každá osvětlovací zóna by měla mít nezávislé ovládání. Zvažte i možnost stmívání a volby chromatičnosti podle potřeby a nálady. Praktické je ovládání osvětlovacích prvků pomocí dálkového ovladače, nebo přes mobilní aplikaci či hlasového asistenta,“ vysvětluje Lucie Pardubská, produktová manažerka KUCHYNĚ gorenje. Světla budou reagovat na vaše přání, ať už potřebujete dobře vidět na připravovanou večeři, nebo hledáte relaxační atmosféru po náročném dni.

Více informací:

www.kuchynegorenje.cz

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na osvětlení v kuchyni  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.