Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hotel Petrovy Kameny - klenot pod vrcholem hory Praděd

PR článek, aktualizováno 7. března 2024, 13:28

Praha 7. března 2024 (PROTEXT) - Jeden z nejvýše položených hotelů v ČR najdeme jen 150 výškových metrů pod Pradědem. Hotel Petrovy Kameny je se svou nadmořskou výškou 1335 metrů opravdovou raritou, kde je sníh minimálně do konce dubna! V zimě se hosté dostávají k hotelu rolbou nebo skútrem. Už to je zážitek. Odměnou jim je komfort obklopený panenskou přírodou a nejčistším vzduchem u nás.

Hotel Petrovy Kameny dnes poskytuje služby ve čtyřhvězdičkovém standardu. Jak ale ředitel hotelu doplňuje: "Stále je co zlepšovat. Například máme plány na panoramatickou saunu. No, posuďte sami: saunovat se s výhledem na hřebeny Hrubého Jeseníku a skalní útvar Petrovy kameny, to je něco, co jinde prostě nezažijete."

Výhledy a příroda v bezprostředním okolí hotelu, to je bezesporu hlavní lákadlo Hotelu Petrovy Kameny. Přímo u hotelu začínají upravované běžecké stopy, nejbližší vlek je vzdálen jen 180 metrů. Okolí hotelu je také rájem skialpinistů. Například projekt Zažij skialpy měl letos na hotelu zahajovací akci sezóny. "Bylo to tu naprosto dokonalé a všichni byli úplně unešeni komfortem, servisem i sněhovými podmínkami," říká Svatopluk Fořt, jeden z pořadatelů akce.

Ostatně sníh je během letošní zimy velkým tématem. Na hotelu Petrovy Kameny s ním ale problém není. Díky nadmořské výšce je tu záruka sněhu od půlky prosince do konce dubna! I to je jeden z důvodů, proč je hotel tak populární nejen mezi sportovci a rodinami, ale i mezi firmami. "Pro firmy máme samozřejmě nabídku profesionálně vybavených prostor pro školení nebo konferenci. Umíme také připravit teambuildingový program, kurzy přežití i různé adventure aktivity," upřesňuje Martin Pokorný.

Po lyžovačce, túře, nebo jen po pořádné dávce nejčerstvějšího vzduchu rozhodně vyhládne. V restauraci s dokonalým výhledem na Petrovy Kameny (když tedy není mlha), je TO místo, kde hlad zažene naprosto každý. Vše, co kuchaři servírují, vyrostlo na dohled od hory Praděd. Navíc má restaurace už několik let ocenění Hvězda sládků od Plzeňského Prazdroje. "Dáváme si záležet, aby naši hosté dostali něco, co si třeba jinde dát nemohou. Náš tým v kuchyni jídlo miluje a 'vylízané' talíře, které se do kuchyně vrací, jsou nám důkazem, že to děláme dobře," prohlašuje Martin Pokorný.

Dnes tedy v Hotelu Petrovy Kameny pokračuje historie, která se na tomto místě začala psát už v roce 1887. Tehdy tu stála chata Pastevecké společnosti z Velkých Losin. V roce 1921 vznikly na tomto místě stáje. V roce 1952 byla jedna stavba přestavěna na lyžařskou boudu. Její popularita rostla s rozvojem lyžování a tak v roce 1980 soudruzi rozhodli vybudovat pod Pradědem hotel. Stavěl se 7 let se zimními přestávkami.

Dnes je Hotel Petrovy Kameny nejkomfortnější hotel široko daleko. Uspokojit dokáže jak čiré sportovce, tak náročnou klientelu, hledající moderní ubytování. Každá noc v Hotelu Petrovy Kameny stojí za to.

https://petrovykameny.cz/

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotel Petrovy Kameny - klenot pod vrcholem hory Praděd  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.