Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do aukce jde ochranná známka nakladatelství Mladé fronty

PR článek, aktualizováno 7. března 2024, 10:13

Praha 7. března 2024 (PROTEXT) - Jsou věci, které si chráníme běžně, například šperky, peníze, starožitnosti atd. Ale skryté bohatství a přidaná hodnota je například i v názvu značky nebo třeba nakladatelství. Momentálně je předmětem velkého zájmu aukční prodej ochranné známky nakladatelství Mladá fronta.

Ochranná značka je klíčovým aktivem pro každou společnost, zvláště v oblasti vydavatelského průmyslu, kde autorská práva a ochrana duševního vlastnictví hrají klíčovou roli. Ochranná značka Mladá fronta byla dlouhodobě spojena s kvalitou a důvěryhodností, kterou si získala na trhu.

„Důvodem pro aukci ochranné známky nakladatelství Mladá fronta je potřeba dokončit proces zpeněžování majetkové podstaty v rámci vedeného řízení. Je ale důležité rozlišovat mezi aukcí ochranné známky a nedávným prodejem knižní divize Mladá fronta,“ říká insolvenční správce Mgr. Ing. Petra Hýsková a dodává, že tento prodej byl součástí širšího procesu restrukturalizace a přeměny v oboru vydavatelského průmyslu.

Knížky a publikace, které byly součástí knižní divize, byly prodány společnosti Albatros za částku 14 milionů korun, čímž došlo k přerozdělení aktivity v rámci odvětví.

Aukce ochranné známky nakladatelství Mladá fronta je důležitým momentem v historii této společnosti. Je to jasný signál o proměnách v oblasti vydavatelského průmyslu a důrazu na optimalizaci firemních aktiv a strategie. Budoucí vývoj po prodeji této značky bude sledován s velkým zájmem jak v obchodním, tak v mediálním prostředí.

Aukce se bude konat od 13. 3. od 10:00 do 14. 3. do 9:59 a vyvolávací cena je 475 tisíc korun.

„Aukce se bude konat na novém aukčním portále INBIDO, kde se konají jak aukce nemovitostí či podílů, tak insolvenční a průmyslové aukce. Díky jednoduchosti a přehledu je tato forma stále více využívána a je ideální právě v případech více zájemců, kdy se může konat také neveřejná aukce,“ uvádí insolvenční správce Mgr. Ing. Petra Hýsková.

Nakladatelství Mladá fronta má bohatou historii, která sahá až do roku 1945, kdy bylo založeno jako součást mládežnické organizace Československé strany socialistické.

Počátky byly spojeny s vydáváním novin a časopisů zaměřených na mládežnickou a studentskou veřejnost. Postupně se však rozšířilo do dalších oblastí vydavatelské činnosti, zahrnující knihy, učebnice, literaturu a další média. V průběhu desetiletí se nakladatelství Mladá fronta etablovalo jako jedno z nejvýznamnějších vydavatelství v Československu a později v České republice.

Jeho publikace získaly širokou čtenářskou základnu a odrážely širokou škálu témat a žánrů, od beletrie po odbornou literaturu.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do aukce jde ochranná známka nakladatelství Mladé fronty  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.