Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Odstartovaly nominace do 23. ročníku ankety Sestra roku. O vítězích budou rozhodovat odborníci i samotná veřejnost

PR článek, aktualizováno 7. března 2024, 9:41

Brno 7. března 2024 (PROTEXT) - Odstartoval další ročník prestižní oborové soutěže Sestra roku. Odborná porota i veřejnost v něm již po třiadvacáté ocení zástupkyně a zástupce tohoto náročného povolání. Titul Sestra roku bude tradičně udělen ve dvou hlavních kategoriích, jeden z nominovaných obdrží rovněž ocenění za celoživotní dílo. V online hlasování pak veřejnost rozhodne, kdo si ze slavnostního galavečera odnese titul Sestra mého srdce.

Prestižní oborová soutěž, která oceňuje zástupce tohoto nelékařského zdravotnického povolání, se v letošním roce koná již po třiadvacáté. Pořadatelem soutěže je EEZY Events & Education a po devatenácté je generálním partnerem akce společnost HARTMANN – RICO.

„Anketa Sestra roku je každoročně jedinečnou příležitostí, jak můžeme ocenit nenahraditelnou roli ošetřovatelské péče v tuzemském zdravotnictví. Jsme hrdí na to, že naše společnost může již bezmála dvě dekády být její součástí. Tradiční zájem veřejnosti o online hlasování jasně svědčí o tom, že nejsme sami, kdo náročnou práci sester oceňuje,“ uvedl Tomáš Groh, předseda představenstva HARTMANN – RICO.

Sestra roku je i letos určena všem všeobecným sestrám, porodním asistentkám, praktickým sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům. Ti budou oceňováni ve dvou hlavních kategoriích – Sestra v přímé ošetřovatelské péči a Sestra v sociálních službách. Jeden z nominovaných si odnese také Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství. O posledním titulu – Sestra mého srdce – pak prostřednictvím online hlasování rozhodne samotná veřejnost.

Nominace do 23. ročníku Sestry roku poběží až do 30. června. Přihlašování je možné prostřednictvím webu soutez-sestraroku.cz či e-mailem na registrace@soutez-sestraroku.cz. Všechny informace o tom, jak přihlášku podat, jsou dostupné přímo na webu soutěže.

„Soutěž je tradičně koncipována dvoukolově. V prvním kole vybere odborná porota z doručených přihlášek trojici finalistů v každé ze dvou hlavních kategorií. Druhé kolo proběhne přímo na slavnostním galavečeru, který se letos uskuteční v úterý 22. října večer v pražském Kině Lucerna,“ řekl za pořadatelskou EEZY Events & Education její ředitel Karel Novotný.

V porotě, která rozhodne o tom, kdo si v říjnu odnese titul Sestra roku, zasednou nejen zástupci pořadatelských společností, ale také zvučná jména tuzemského zdravotnictví:

  • PhDr. Martina Šochmanová, MBA, náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči a kvalitu, hlavní sestra IKEM, prezidentka České asociace sester
  • doc. MUDr. Petr Neužil, CSc., primář Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce
  • prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc., kardiolog, emeritní přednosta Kardiocentra v IKEM, senátor v Senátu PČR
  • Mgr. Alice Strnadová, MBA, hlavní sestra ČR, ředitelka odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání, Ministerstvo zdravotnictví
  • MUDr. Marek Dvořák PhD. MBA, vedoucí lékař na zdravotnické záchranné službě, lékař oddělení urgentního příjmu dospělých Fakultní nemocnice v Motole

Zároveň s kategoriemi Sestra v přímé ošetřovatelské péči a Sestra v sociálních službách budou na slavnostním galavečeru uděleny i zbývající dvě ceny. O Čestném ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství rozhodne ze všech přihlášených porota magazínu Zdravotnictví a medicína, titul Sestra mého srdce připadne tomu z finalistů, který získá nejvíce hlasů od veřejnosti.

„Slavnostnímu galavečeru Sestry roku bude i v letošním roce předcházet finále soutěže HARTMANN School Awards, která je určená pro studenty středních zdravotnických škol. Cílem projektu je motivovat studenty, aby se více angažovali v procesu zdravotnické péče v odborném i domácím prostředí a nebáli se přinášet vlastní nápady na jeho zlepšení. Loni se do soutěže přihlásily týmy z přibližně poloviny zdravotnických škol z celkových 96,“ doplnil Jan Civín, Governmental Affairs Manager v HARTMANN – RICO.

 

O společnosti HARTMANN – RICO

Společnost HARTMANN – RICO a.s. patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti PAUL HARTMANN AG do tehdejšího státního podniku Rico ve Veverské Bítýšce. Společnost je součástí mezinárodní skupiny HARTMANN se sídlem v německém Heidenheimu.

Více naleznete na webu hartmann.info.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartovaly nominace do 23. ročníku ankety Sestra roku. O vítězích budou rozhodovat odborníci i samotná veřejnost  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.