Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Překvapení i stálice v nejoblíbenějších produktech kupovaných online

PR článek, aktualizováno 1. března 2024, 11:18

Praha 1. března 2024 (PROTEXT) - Tradiční soutěž Produkt roku, kterou každoročně vyhlašuje Heureka, zná své vítěze. Rozhodují o nich přímo spotřebitelé, respektive reálná data zájmu. Soutěž má letos svá překvapení, ale i stálice.

Cílem soutěže Produkt roku je každoročně ukázat nejoblíbenější výrobky podle preferencí spotřebitelů v České republice. Hodnocení se sestavuje podle počtu uživatelů, kteří o výrobek projevili zájem v internetových obchodech, počtu skutečných nákupů v internetových obchodech a celkového hodnocení uživatelů. "Věřím, že tyto výsledky pomohou spotřebitelům inspirovat se nákupními preferencemi ostatních zákazníků a získat za své peníze ten nejlepší produkt," říká Jan Mayer, výkonný ředitel nákupního rádce Heureka.cz.

Výběr z výherců

Jednou z dlouhodobě nejsilnějších kategorií na internetu jsou mobilní telefony. A právě tato kategorie se dočkala překvapivého vítěze. Mobilní telefon Xiaomi Redmi Note 12S sesadil z trůnu iPhone, který však dlouhodobě patří mezi nejvyhledávanější výrazy na Heurece vůbec. Nejnovější model iPhone 15 Pro se umístil na druhé příčce, třetí místo pak obsadil dva roky starý model iPhone 13.

Naopak žádná velká překvapení se nekonala v sekci gamingu. Playstation 5 je i za rok 2023 nejoblíbenější herní konzolí, FIFA 23 je pak nejoblíbenější hrou na konzole a Minecraft zase nejoblíbenější hrou na PC.

Silnou kategorií jsou i pneumatiky. “Mezi osobními pneumatikami vítězí důvěra v tradiční tuzemské značky, protože pneumatiky Barum ovládly obě kategorie v České republice," říká Jan Mayer. V případně letních pneumatik je vítězem Barum Bravuris 5HM, zimní pak Barum Polaris 5.

“Největší rozdíly mezi Čechy a Slováky se ukazují v kategorii televizorů. Češi oproti Slovákům preferují levnější modely, zatímco na Slovensku jsou oblíbené dražší s vyšší uhlopříčkou,” komentuje Mayer. Vítězem této kategorie se v České republice stal Samsung UE43CU7172, druhou příčku obsadil model TCL 58P635 a třetí pozici získal model z už řádově jiná cenové kategorie Samsung QE55QN85C.

Čtenářskou sekci s knihami pak ovládl Les v domě od Aleny Mornštajnové, druhou pozici získala Radka Třeštíková s dílem Kde jsi, když nejsi a pomyslné stupně vítězů uzavřel Josef Mareš s Případy z 1. oddělení.

Při hodnocení byl brán potaz na skutečnost, že některé produkty se prodávají v různých variantách lišících se pouze v některých atributech (např. barevné provedení, rozměr, objem atd.). Produkty, které se prodávají v několika variantách, jsou do žebříčku zahrnuty vždy jako jeden výrobek.

Pořadatelem soutěže ProduktRoku je společnost Heureka Group a.s. provozující nákupního rádce Heureka.cz. Společnost provozuje i další úspěšné služby pro nakupující, mezi které patří Ověřeno zákazníky, přinášející recenze reálných zákazníků jednotlivých e-shopů. Vybrané e-shopy oceňuje certifikátem Garance nákupu a ručí za ně vrácením peněz. Heureka Group a.s. pořádá a vyhlašuje také soutěž ShopRoku, kde uživatelé oceňují nejkvalitnější a nejpopulárnější e-shopy.Vítěze bude ShopRoku znát už 11. dubna.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Překvapení i stálice v nejoblíbenějších produktech kupovaných online  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.