Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tesco má největší nabídku rostlinných alternativ mléka a mléčných výrobků

PR článek, aktualizováno 1. března 2024, 10:27

Praha 1. března 2024 (PROTEXT) - Tesco získalo 2. místo v průzkumu Rostlinný řetězec roku 2024, oproti loňskému roku si polepšilo o jednu příčku. Jedním z důvodů tohoto úspěchu je skutečnost, že Tesco má ze všech řetězců největší nabídku rostlinných alternativ mléka a mléčných výrobků. Tím dalším je nabídka produktů privátní značky Plant Chef. Průzkum organizuje projekt Rostlinně.

"Velice si vážíme získání 2. místa v Rostlinném řetězci roku. Ocenění nám bylo uděleno především za naši vynikající nabídku rostlinných produktů alternativ mléka a mléčných výrobků a také za produkty naší značky Plant Chef. Nabídku rostlinných produktů chápeme jako klíčovou součást našeho sortimentu, a právě proto ji neustále rozšiřujeme. Vnímáme, že i mezi našimi zákazníky a zaměstnanci jsou výrobky rostlinného původu čím dál více oblíbené," říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku. Dodává: “Uvědomujeme si, že způsob, jakým se stravujeme, má obrovský dopad nejen na nás, ale i na naši planetu. Podpora prodeje rostlinných alternativ je proto pevnou součástí našich dlouhodobých cílů a závazků.”

Široká a pestrá nabídka zdravých potravin

Nabídku rostlinných produktů chápe Tesco jako důležitou a nedílnou součást sortimentu, jež na přání zákazníků neustále rozšiřuje. Již dnes je nabídka rostlinných produktů, se kterou se zákazníci setkávají v tomto řetězci, velmi pestrá, od mlék, jogurtů, zmrzlin, pomazánek, přes sýry, klobásy, salámy a další masové alternativy až po hotová jídla a sladkosti. Z nabídky rostlinného sortimentu si dlouhodobě zákazníci nejvíce oblíbili různé pomazánky včetně tzv. hummusu, jogurty, dezerty, mléka, sladkosti nebo sójové výrobky.

V obchodech Tesco mohou zákazníci vybírat mezi více než 250 rostlinnými alternativami včetně produktů vlastní značky Plant Chef, kam patří nejen bezmasé alternativy burgerů, nugetek nebo rybích prstů, ale i proteinové tyčinky, dezerty, polévky nebo pomazánky. Zavedením vlastní značky přináší firma zákazníkům co nejkvalitnější produkty, které jsou zároveň pro ně dostupné za co nejlepší ceny. Navíc veškeré rostlinné alternativy značky Plant Chef obohacuje Tesco o potřebné vitamíny a minerály, které najdeme v živočišných alternativách. U masových alternativ je to vždy železo a vitamín B12, u mléčných například vitamín D a vápník.

Více o závazku Tesco naučit své zákazníky stravovat se zdravěji a udržitelněji se dočtete na webu: https://corporate.itesco.cz/udrzitelnost/pece-o-zakazniky/zdrave-a-udrzitelne-stravovani 

 

Tesco Stores ČR, a.s.

Tesco bylo založeno ve Velké Británii již v roce 1919, na tuzemský trh vstoupila společnost Tesco Stores ČR a. s. v roce 1996.

V Česku provozuje 186 kamenných obchodů, e-shop iTesco.cz, mobilního virtuálního operátora Tesco Mobile nebo také 17 čerpacích stanic. Zavedlo řadu novinek a inovací. Jako první retailer nabídl věrnostní program Clubcard. Bojuje proti plýtvání potravin, například nabízí křivé ovoce a zeleninu a daruje potravinové přebytky. Nadační fond Tesco podporuje lokální komunity a jejich aktivity s programem Vy rozhoduje, my pomáháme. V oblasti péče o planetu je jedním z cílů, který Tesco naplňuje již od roku 2020, používání elektrické energie ze 100% obnovitelných zdrojů.

https://corporate.itesco.cz/

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tesco má největší nabídku rostlinných alternativ mléka a mléčných výrobků  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.