Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Binance výrazně posílila své aktivity v boji proti kriminalitě na blockchainu

PR článek, aktualizováno 29. února 2024, 15:03

Praha 29. února 2024 (PROTEXT) - Společnost Binance v uplynulém roce výrazně přispěla v boji proti kriminalitě na blockchainu. Investigativní tým společnosti vyřídil 58 tisíc žádostí o spolupráci na vyšetřování a poskytl celkem 120 seminářů a školení pro policisty a další orgány činné v trestním řízení z celého světa včetně Interpolu.

Podle zprávy Chainalysis se v roce 2023 podíl nelegálních transakcí na celkovém objemu kryptotransakcí snížil z 0,42 % na 0,34 %, což v přepočtu činí pokles přes 15 miliard USD. Patří sem aktiva ukradená při hackerských útocích na kryptoměny i prostředky zaslané do peněženek, které analytici Chainalysis označili za nelegální - tedy ty, které jsou spojeny s nejrůznějšími typy ransomware, podvodnými obchody, darknetovými trhy a online prodejci drog, nebo adresy spojené s financováním terorismu, sankcionovanými subjekty a jurisdikcemi.

Na potírání kriminality na blockchainu se výrazně podílela také Binance, jedna z největších světových burz dle objemů obchodů. "V roce 2023 jsme přistoupili k bezpečnosti ekosystému jako k odpovědnosti sdílené mezi průmyslovými subjekty, uživateli, regulačními orgány a orgány činnými v trestním řízení a zvýšili jsme úsilí o spolupráci v boji proti trestné činnosti. V uplynulém roce naše specializované týmy reagovaly na více než 58 000 žádostí o spolupráci na vyšetřování a provedly 120 seminářů a školení pro bojovníky proti kyberzločinu z celého světa," řekl Ondřej Pilný, manažer společnosti Binance pro Česko a Slovensko. Bezpečnostní tým Binance v průběhu uplynulého roku zmrazil, nebo získal zpět prostředky uživatelů v hodnotě 55 milionů dolarů.

Binance v uplynulých letech výrazně rozšířila své týmy na dodržování předpisů a bezpečnost. Její bezpečnostní tým několikrát úspěšně pomohl v boji proti hackerům a podvodníkům. Především s podvody typu "rug pull", kdy developeři lákají investory na svůj zdánlivě lukrativní projekt, který následně náhle opustí a prodají nebo odstraní veškerou jeho likviditu.

Tento typ podvodu je často spojován s projekty decentralizovaného financování (DeFi) a decentralizovanými burzami (DEX). V květnu roku 2023 projekt s názvem XIRTAM zahájil "rug pull" a ukradl investorům ETH v odhadované hodnotě 3,3 milionu USD, který následně uložil na účet Binance. Bezpečnostní tým prostředky mířící na burzu okamžitě zmrazil a zabránil tak podvodníkům v přístupu k nim. Následně tým analyzoval aktivity projektu, aby identifikoval oběti, vypočítal ztráty a zpřístupnil náhrady na více než 1 750 adresách. Binance do září minulého roku obětem úspěšně vrátila přibližně 2,3 milionu dolarů a proces pokračuje dodnes.

"V roce 2023 jsme výrazně zlepšili naše možnosti monitorování transakcí. Náš tým pro sledování transakcí v řetězci zpracoval 677.772 upozornění na podezřelou aktivitu na blockchainu. Díky implementaci nového automatizačního nástroje jsme dosáhli 150% nárůstu produktivity monitorování transakcí, díky němuž máme více analyzovaných a řešených potenciálních hrozeb při stejném množství přidělených zdrojů," uvedl Pilný.

Ve aktivitách namířených proti nelegálnímu využití blockchainu pokračuje společnost i v letošním roce. Dne 24. ledna Binance poskytla virtuální školení pro policisty z Mezinárodní organizace kriminální policie (INTERPOL). Jednalo se o půldenní virtuální sezení pro sdílení informací v oblasti mezinárodního práva, kterého se zúčastnilo více než 30 policistů z Interpolu. Seminář vedený odborníky z oddělení Binance pro dodržování předpisů v oblasti finanční kriminality (FCC) zahrnovalo nedílná témata týkající se vymáhání práva, která se soustředila na vyšetřování kryptoměn a kybernetickou bezpečnost.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Binance výrazně posílila své aktivity v boji proti kriminalitě na blockchainu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.