Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čistě elektrické autobusy Yutong excelují v testech za extrémně chladného počasí v Norsku a Kazachstánu

PR článek, aktualizováno 29. února 2024, 14:39

Čeng-čou (Čína) 29. února 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Yutong Bus Co., Ltd. (dále „Yutong", SHA:600066), přední světový dodavatel autobusů, úspěšně dokončila náročné silniční testy svých čistě elektrických autobusů v extrémně chladných povětrnostních podmínkách Norska a Kazachstánu, čímž dosáhla významného milníku v elektrifikaci veřejné dopravy. Bateriový elektrobus Yutong dosáhl při teplotách až -25 °C v Kazachstánu pozoruhodného dojezdu 374 km a stanovil tak nové měřítko pro výkon elektrických autobusů.

Testy v mrazivém prostředí kazašské Astany a za polárním kruhem v Norsku nebyly jen zkouškou odolnosti, ale staly se také jasnou deklarací provozuschopnosti elektrobusů v extrémních podmínkách.

Model E18PRO testovaný v Kazachstánu se na svou náročnou cestu vydal 21. ledna 2024 a kromě pozoruhodné délky dojezdu dokázal také udržet více než 1500 cestujících v teple a pohodlí. Ve zdejším ostrém chladu si cestující obzvlášť pochvalovali komfort díky stabilní vnitřní teplotě 18 - 22°C.

Tajemství úspěchu modelu E18PRO spočívá ve špičkové technologii baterií Yutong se systémem ohřevu kapaliny, který lithium-železo-fosfátové baterie udržuje v optimální teplotě a zajišťuje efektivní fungování i v těch nejchladnějších klimatických podmínkách. Kromě toho autobus těží z bohatých zkušeností společnosti Yutong s provozem 190.000 vozidel poháněných novými zdroji energie na celém světě, která využívají individualizované strategie řízení přizpůsobené provozu v extrémně chladném počasí.

Další krok společnosti Yutong na cestě k dokonalosti se odehrál v norském Kirkenes, kde absolvoval náročnou zkoušku model U12. Autobus U12, který při ostrém testu na 105 km dosáhl spotřeby energie 1,56 kw/km, fungoval bezchybně při teplotách až -33 °C. Zásadní složkou jeho úspěchu – zejména v zasněženém, slaném prostředí Norska – bylo zaměření společnosti Yutong na zvýšení odolnosti vozidla proti korozi a opotřebení.

Společnost Yutong, která již v Norsku provozuje více než 331 elektrobusů, prokázala své pevné odhodlání zlepšit udržitelnost veřejné dopravy po celém světě. Tato jednička na trhu elektrických autobusů projevuje svůj inovativní přístup v nejrůznějších prvcích – od systému kapalinového chlazení baterií po chytré funkce, jako je dálkové programování klimatizace a diagnostika závad.

Také tento nejnovější pozoruhodný pokrok ve výkonu bateriových elektrických vozidel je dalším nesporným důkazem zaměření společnosti Yutong Bus na přechod k ekologičtějšímu a bezpečnějšímu systému veřejné dopravy.

Video - https://www.youtube.com/watch?v=RlR0OGGM7PI

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2349642/1.jpg

KONTAKT: Allan Yan, PR Manager, yanxyd@yutong.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čistě elektrické autobusy Yutong excelují v testech za extrémně chladného počasí v Norsku a Kazachstánu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.