Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na evropský trh dorazily první masově vyráběné 43MW ZBB-TF TOPCon moduly ASTRO N7s

PR článek, aktualizováno 29. února 2024, 12:30

Chang-čou (Čína) 29. února 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvou měsících optimalizace procesů a představení technologie fotovoltaických článků TOPCon 4.0 společnost Astronergy sériově vyrobila a distributorům na evropském trhu dodala první várku 43MW ZBB-TF produktů ve fotovoltaickém průmyslu, modulů ASTRO N7s, které demonstrují silné stránky technologie fotovoltaických článků typu n a vyspělé výrobní metody ZBB (Zero BusBar Interconnection Technology, technologie sběrnic bez přípojnic) a TF (Tiling Film, dlaždicový film).

Fotovoltaické ZBB-TF TOPCon moduly typu n ASTRO N7s, navržené speciálně pro trhy distribuované výroby energie a rezidenčních produktů po celém světě, nabízejí průměrnou účinnost konverze přes 23 % (nejvyšší mezi mainstreamovými produkty pro tyto trhy) a jako první svého druhu získaly certifikaci TÜV Rheindland.

Kromě toho mají produkty Astro N7s, certifikované testem IEC, vynikající odolnost proti PID (potenciální indukované degradaci). Díky zapouzdření s nízkým namáháním si vedou dobře také co se týče ochrany proti mikroskopickým prasklinám fotovoltaických článků v různých scénářích použití.

Sériová výroba a dodávka prvních 43MW produktů ASTRO N7s přinesla společnosti Astronergy další oborové prvenství, tentokrát v uvedení takto průlomového produktu na trh.

Vyspělá technologie ZBB-TF umožňuje použít v TOPCon článcích typu natištěné tenké stříbrné výběžky. Moduly ASTRO N7s využívají také úzké pájecí pásky z mědi. Díky této nové konstrukci a metodě propojení se zlepšila vnitřní kapacita sběru nosičů článků N7, zvýšila se účinnost a výkon modulu N7 a vzhled solárního modulu je vysoce estetický.

Při výrobě produktů ASTRO N7s probíhají všechny procesy při nižších teplotách a zátěži, což je kompatibilní s použitím tenčích křemíkových destiček, pomáhá snížit spotřebu stříbrné pasty o více než 20 % a snižuje emise uhlíku způsobené výrobou modulových produktů.

Zavedení progresivních technologií nízkokorozní pasty, LIF (Laser Induced Firing, laserem indukované vypalování) a POML rovněž umožnilo solárním článkům TOPCon 4.0 společnosti Astronergy zvýšit účinnost fotoelektrické konverze o 0,3-0,4 % a dále tak zvýšit kapacitu produkce elektrické energie.

Jakožto průkopník v oblasti TOPCon fotovoltaických modulů typu n dokáže společnost Astronergy navrhovat a vyvíjet rozmanité solární produkty typu n pro nejrůznější aplikační scénáře za méně než tři roky, čímž dokazuje své tržně orientované povědomí v kontextu situace, kdy solární produkty požaduje stále více zákazníků v různých podmínkách.

Z pohledu celosvětových trhů se solární produkty typu n stávají hlavním proudem. Jejich bohaté technologické přednosti tak znovu podtrhnou pozici společnosti Astronergy jako klíčové síly utvářející budoucnost solární energetiky.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2348505/image.jpg

KONTAKT: jianwei.chen3@astronergy.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na evropský trh dorazily první masově vyráběné 43MW ZBB-TF TOPCon moduly ASTRO N7s  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.