Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Boj o naději: příběh muže, kterému HHC pomáhá každý den

PR článek, aktualizováno 28. února 2024, 7:48

Praha 27. února 2024 (PROTEXT) - HHC a produkty, které tento kannabinol obsahují, jsou v posledních týdnech snad nejdiskutovanějším tématem vůbec. Tento fakt bude mít dopad na nejednoho člověka. Proto jsme se také sešli s Václavem, mužem, který HHC užívá, neboť mu umožňuje žít plnohodnotný život bez bolesti. Takových uživatelů je bohužel více. Co pro tuto skupinu lidí zákaz HHC znamená a jaký má dopad na jejich zdraví?

Od 1. března dojde v České republice k dočasnému zařazení HHC na seznam zakázaných látek, což vyvolává mnoho otázek a diskusí.

Má HHC jen negativní dopad, a jde o zcela legální drogu? Jak si stojí ve srovnání s THC, proč alkohol, díky kterému každý pátek skončí desítky dětí v nemocnicích se veřejně toleruje? Je spousta otázek, na které v tuto chvíli neexistuje odpověď, a tak jsme využili možnosti udělat rozhovor s Vaškem.

Ve stínu tak zůstávají příběhy lidí, jako je Václav, u kterých HHC znamená úlevu od chronické bolesti a alternativu k závislosti na silnějších léčivech. Václav, který trpí Crohnovou chorobou, našel v HHC prostředek, který mu pomáhá zbavit se bolestí bez nutnosti užívat tramal, lék s výraznými vedlejšími účinky a rizikem závislosti. Tramal se označuje za silný opioid, který uleví od bolestí, ale často nedovolí člověku normálně fungovat a cítí se po něm omámený a unavený.

V rámci léčebného režimu Václav pravidelně podstupuje lékařské kontroly, při kterých se měří hodnoty zánětů v jeho těle. Výsledky těchto kontrol jsou povzbudivé – hodnoty zánětů nejenže nestoupají, ale dokonce se zlepšují. Kdyby bylo HHC tak špatné, určitě by se hodnoty zánětů nesnižovaly. Václav zdůrazňuje, že i když pokračuje ve všech ostatních předepsaných léčebných metodách, schopnost vyhnout se tramalu je pro něj značnou úlevou a možností, jak žít normální život.

Jedním z klíčových aspektů HHC, který Václav vyzdvihuje, je jeho porovnání s THC. Zatímco THC, které je také oblíbené kvůli svým účinkům na chronické bolesti, často vede k pocitu utlumení a stavu podobnému kocovině, což negativně ovlivňuje jak jeho pracovní schopnosti, tak kreativní myšlení, s HHC tyto problémy nezažívá. Naopak, díky HHC se cítí být plně funkční, schopný pracovat a věnovat se kreativním aktivitám bez pocitu zpomalení.

Václavův příběh není ojedinělý. Jeho zkušenost s HHC otevírá otázky o rovnováze mezi regulací a potřebou pacientů po efektivní a bezpečné léčbě. Václav, který HHC vapuje, popisuje, jak mu tato metoda umožňuje vést aktivní život, bez omezujících bolestí, které by jinak musel tlumit silnými analgetiky.

Václav se také podělil o svou obavu, co bude následovat po zákazu HHC. Obává se, že bez této alternativy bude nucen vrátit se k silnějším a potenciálně škodlivým léčivům, která měla v minulosti negativní dopad na jeho zdraví i kvalitu života.

A při dotazu na zápory ohledně HHC Václav upřímně říká: „Hlavním negativem pro mě je fakt, že to teď od března zakážou. Já budu muset hledat jinou alternativu, jak se bolestí zbavit a když si udělám zásoby HHC, budu u sebe nosit zakázané látky a budu riskovat postih. Bude to stejné, jako když u sebe budu mít tvrdé drogy. THC v tomto směru již užívat nechci, a tak se budu muset vrátit zpět k tramalu, s kterým bohužel nejsem schopný plnohodnotně fungovat. Naštěstí s firmou legalni-konopi.cz hledáme alternativu, kdy velmi nadějně se ukazuje liquid s látkou HHC-P.“

Příběh Václava tak ukazuje, že i tvrdě odsuzované téma, jako je HHC má také svou odvrácenou tvář, a jsou zde lidé, kterým jeho inhalování pomáhá žít plnohodnotný život. Celý obsáhlý rozhovor lze přečíst na webu www.legalni-konopi.cz/vaclav-hhc

 

Kontakt: www.legalni-konopi.cz

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o naději: příběh muže, kterému HHC pomáhá každý den  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.